5:1
(2:0, 2:1, 1:0)

Dukla zametla s Rebely

31.08.2010 / Libor Kucza

Jihlava chtěla v rámci Regionálního poháru vrátit Rebelům porážku z Havlíčkova Brodu. Chuť po vítězství prokázala Dukla hned v úvodu, kdy se ujala dvoubrankového vedení po brankách Lukáše Krupky a Daniela Hodka. Ve druhé dvacetiminutovce se sice povedlo snížit Třetinovi, avšak rozjeté žlutočervené to zastavit nemohlo. Další branky přidali Petr Vošmik, Lukáš Krupka a Libor Bezděk a Jihlava tak zaslouženě zvítězila v poměru 5:1.
Fotografie ze zápasu najdete zde
31.08.2010 17:00, Přípravné zápasy - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Posmyk, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Vošmik, Kaláb, Jaroš - Pitule, Man, Bezděk, Polcar, Mareš, Bakus, Hollý, Hodek, Škumát, Čachotský, Krupka, Protasenja, Padělek
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan (30. Krch) - Wachowski, Soldán, Blažek, Jelínek, Sova, Morava, Hotarek, Zídka, Knotek, Třetina, Vondráček, Hadrava, Stromka, Szabo, Meidl, Němec, Zohorrba, Švaňhal, Zábranský, Fiedler
1
Branky a nahrávky: 3. Krupka (Mareš), 8. Hodek (Bakus, Bezděk), 31. Vošmik (Posmyk, Man), 39. Krupka, 51. Bezděk (Bakus, Hodek) - 24. Třetina (Knotek). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 628. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Průběh utkání

Dukla nastoupila do zápasu se dvěma nováčky v sestavě, bekem Petrem Vošmikem a útočníkem Miroslavem Škumátem. Diváci, kteří si našli cestu na Horácký zimní stadion, si také mohli všimnout zbrusu nově "pomalovaného" ledu, v jehož středu se stejně jako v loňské sezoně vyjímá logo generálního partnera Dukly – pivovaru Ježek.

Jihlavští hokejisté v tomto chladném srpnovém dni rozehřáli své fanoušky hned v úvodu. Do zápasu totiž vtrhli jako uragán. A aktivní začátek se Dukle vyplatil. Už v čase 2:01 po výtečné práci Mareše v pravém rohu rozvlnil síť za Suchanem Lukáš Krupka. Jihlava stále pokračovala v náporu, který nemohl vyústit v nic jiného než druhou branku. V 8. minutě zápasu z téměř totožného místa jako Lukáš Krupka skóroval Daniel Hodek - 2:0. Dukla svého soupeře jasně přehrávala. Havlíčkobrodským hokejistům trvalo téměř 14 minut, než se dostali k první pořádné šanci. Milan Řehoř několikrát i bez hole hájil svoji svatyni neomylně. Také díky němu vedli jihlavští hokejisté po první dvacetiminutovce 2:0.

Do druhé třetiny nastoupili Rebelové s poněkud lepším herním projevem. Odměnou jim bylo snížení na 1:2, když ve 24. minutě nedal Řehořovi šanci Miroslav Třetina. Hra se po tomto gólu více vyrovnala. Oba týmy ale začaly působit poněkud rozpačitě. Začala se objevovat spousta nepřesností a hrálo se spíše ve středním pásmu. Klid na jihlavské hokejky vrátil v přesilové hře "hráč na zkoušku" Petr Vošmik, který překvapil Suchana nahozením od modré čáry - 3:1.

Iniciativu poté převzala opět Dukla, kterou však zbrzdilo vyloučení Tomáše Kalába. Hosté si ale žádnou vážnější příležitost ke vstřelení kontaktní branky nevytvořili, a proto skóre zůstalo stejné. Jeden z nejaktivnějších útočníků úterního podvečera Lukáš Krupka prokázal v útočném pásmu pravou bojovnost a z mezikruží znovu propálil gólmana hostí - 4:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Ve třetím dějství hosté přitvrdili - i za cenu častějších vyloučení. A to se jim nevyplatilo. V čase 49:28, když si svůj dvouminutový trest odpykával Martin Zábranský, udeřila Dukla popáté. Ve skrumáži před v polovině zápasu střídavším Krchem se nejlépe zorientoval a dotlačil puk do sítě Libor Bezděk5:1. Hráčům hostí už nepomohl ani taktický tah kouče Petra Nováka s oddechovým časem. Dukla si už své vedení bezpěčně pohlídala a mohla tedy zaslouženě slavit.

Jihlavští hokejisté předvedli v tomto utkání bojovný výkon, svého soupeře jasně přehráli. Zvláště první třetina byla velmi vydařená. V zápase se ve velmi dobrém světle předvedli mladí hráči, kteří si zjevně vzali správný příklad od svých starších kolegů. Dvěma góly se blýskl Lukáš Krupka. I díky němu Dukla porazila Rebely 5:1 a připsala si do tabulky Regionálního poháru další 3 body.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): „Jihlava nás dnes překvapila svým výkonem, hlavně těma mantinelama a světlama, udělali tu kus dobrý práce, takže to tady konečně vypadá jako zimní stadion. Nastoupili jsme bez šesti hráčů základní sestavy, Dukla byla jasně lepší, důraznější a přehrála nás. Zaslouženě tedy zvítězila.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Odehráli jsme kvalitní přípravné utkání, vyhráli jsme 5:1, hráči hráli dobře. Samozřejmě něco hráčům vytýkat budeme, ale určitě to nebude produktivita.”

Fotogalerie utkání

Fotogalerie