Regionální pohár: Dukla jede na led Třebíče

01.09.2010 / Zdeněk Drla

Další derby Vysočiny je tady! I když jenom v rámci letní přípravy. Dukla Jihlava vyráží ve čtvrtek směr Třebíč. Na místním zimním stadionu se utká s Horáckou Slavií o další body do Regionálního poháru. „Chceme vyhrát, ať je to derby nebo normální zápas," hlásí odhodlaně mladý obránce Ondřej Posmyk.
Zápas mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava začíná v 17:30 hodin.

„Bereme to jako další přípravný zápas. Máme tu dva hráče na zkoušku," říká asistent jihlavského trenéra Petra Vlka Patrik Augusta. V dresu Jihlavy se tak opět objeví dvojice mladíků, kteří se představili jihlavskému publiku v úterním pohárovém utkání s Havlíčkovým Brodem (5:1), útočník Miroslav Škumát a obránce Petr Vošmik.

Duklu trápí marodka, žádné závažné zdravotní problémy to ale nejsou. „Popereme se s tím a pokusíme se vyhrát," slibuje Augusta. „Jedeme do Třebíče pro body, uhrát dobrý výsledek. Vždycky chceme vyhrát," doplňuje v den svých jedenadvacátých narozenin urostlý obránce Ondřej Posmyk. „Je to soupeř jako každý jiný, kterého musíme a chceme porazit," dodává.

V prvním vzájemném předsezonním měření sil zvítězila před třemi týdny Dukla na svém ledě 3:1. Tehdy třebíčský kouč Roman Mejzlík poznamenal, že jeho tým nebyl ještě kompletní. Od té doby odehráli oba soupeři řadu přípravných utkání. Horácká Slavia dokázala z osmi přípravných zápasů vyhrát pouhé dva (zápasy základní části letního TipSport Cupu se Znojmem 2:0 a Spartou Praha 2:1). Naposledy prohráli třebíčtí hráči s Olomoucí 2:4. „Naše mužstvo je poskládané z mladých kluků, děláme spoustu chyb. Dostali jsme hloupé góly, nad kterými bychom se měli zamyslet a pracovat dál, uvedl pro klubový web www.hstrebic.cz po úterním zápase s Hanáky trenér Třebíče Roman Mejzlík.
Dukla odehrála o jeden zápas víc, vyhrála třikrát, jednou se rozešla se soupeřem smírně.

Tabulka Regionálního poháru:

1. Orli Znojmo        5  3  0  0  2  12:5   9
2. HC Tábor           4  3  0  0  1  14:8   9
3. HC Dukla Jihlava   6  3  0  0  3  12:11  9
4. HC Rebel Havl.Brod 7  2  1  0  4  15:26  8
5. SK HS Třebíč       4  1  0  1  2   8:11  4