2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Dukla veze z Třebíče tři body a vyšvihla se do čela tabulky Regionálního poháru

02.09.2010 / Lukáš Sekerka

V dalším přípravném zápase změřili jihlavští hokejisté síly s Horáckou Slavií Třebíč. Z Třebíče vezou svěřenci trenéra Petra Vlka výhru 2:4. Jako první rozvlnil síť za zády třebíčského gólmana Fialy Michael Polcar. Horácká Slavia vzápětí vyrovnala. Další branky Dukly přidali kapitán červenožlutých Oldřich Bakus, v loňské sezoně ještě třebíčský obránce Tomáš Kaláb a Jaroslav Mareš. Třebíčtí snížili půl minuty před koncem, kdy Martin Čech potrestal vyloučení Rostislava Maleny.
S dvanácti body vede Dukla tabulku Regionálního poháru. Zápas Tábor - Znojmo byl odložen na 20. listopadu.
02.09.2010 17:30, Přípravné zápasy - 11. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Fiala - Hrbáček, Ostrčil - Bulička, Sedláček - Malinsky, Kadela R. - Pohl, Musil - Laš, Dolníček, Kadela E. - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Doček, Vondráček - Meidl, Ostřížek, Křenek
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Dobrovolný, Kaláb, Malena, Šidlík, Posmyk, Vošmik - Hodek, Bakus, Bezděk - Man, Hollý, Čachotský - Jeslínek, Mareš, Škumát - Pitule, Polcar, Krupka
4
Branky a nahrávky: 16. Křenek (Meidl), 60. Čech (Zahradník) - 14. Polcar (Dobrovolný), 25. Bakus (Čachotský), 45. Kaláb (Škumát), 56. Mareš. Rozhodčí: Pokorný Z. - Pelikán, Samuel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 770. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Přípravné utkání mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava příliš hokejové krásy nepřineslo. Hokejovějším dojmem působili po většinu utkání hostující hráči, kteří po zásluze zvítězili.

Začátek první třetiny patřil Jihlavě, která měla lepší pohyb a dostávala se do zakončení. Všechny pokusy Jihlavy kryl třebíčský brankář Radek Fiala. O vzruch před Řehořem se postaral především David Ostřížek, který se dostal do slibné příležitosti, ale brankář Dukly si s jeho pokusem poradil.

Na druhé straně předvedlo pěknou akci duo Bakus – Hodek, ale domácí gólman se proti Hodkově střele vytáhnul. První branku viděli přítomní diváci ve 14. minutě, kdy puk za Fialova záda doslova dotlačil Michael Polcar a Dukla vedla - 1:0.

Vedení Jihlavě nevydrželo dlouho, neboť v 16. minutě domácí hráči vyrovnali. Přihrávku do ohně uklidil do branky pohotově David Křenek, který si připsal jubilejní gól mezi dospělými - 1:1. Po vyrovnávací brance domácí hráči ožili, ale jejich snaha končila u Řehoře.

Druhá třetina začala svižně. V úvodu měla Třebíč přesilovou hru, v níž se dostal do dobré šance Eduard Kadela, ale s brankářem přehodil i hostující branku. Otřepaná fráze nedáš, dostaneš se naplnila o malou chvíli později, kdy se prosadil ve 25. minutě hostující kapitán Oldřich Bakus, který nadvakrát překonal Radka Fialu 1:2.

V pokračující druhé části následovala série několika vyloučených na domácí straně. Paradoxně ve vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku David Dolníček, ale Řehoře v jihlavské kleci nepřekonal. Poté se hrál hokej se šancemi na obou stranách, ale ani jeden z brankářů nekapituloval.

Třetí část nenabídla příliš vábnou podívanou. Jihlava dohrávala přesilovou hru ze druhé třetiny, ale Třebíč se ubránila. Ve 45. minutě se Dukla dočkala třetí branky. V přesilové hře se prosadil třebíčský odchovanec Tomáš Kaláb, jehož střela od modré skončila na zadní tyči, nutno podotknout, že Fiala byl bez šance, jelikož clonící hráč Jihlavy odvedl dobrou práci - 1:3.

Poté se s výsledkem zápasu pokoušela Třebíč něco udělat, ale marně. Naopak velkou příležitost musel likvidovat domácí brankář, který zpacifikoval Hodkovu střelu. V 55. minutě si dali domácí hráči ukázkového vlastence. Branka byla připsána Jaroslavu Marešovi, který se dobře natlačil před branku a hledal svého spoluhráče, kterého ovšem nenašel, neboť bránící obránce si bruslemi srazil kotouč do vlastní sítě - 1:4.

Gólovou tečku za čtvrtečním přípravným zápasem udělal domácí kapitán Martin Čech, který v přesilové hře pěknou tečí usměrnil do sítě Zahradníkovu přihrávku a snížil na konečných 4:2 pro Jihlavu.

Tabulka Regionálního poháru:

1. HC Dukla Jihlava   7  4  0  0  3  16:13 12
2. Orli Znojmo        5  3  0  0  2  12:5   9
3. HC Tábor           4  3  0  0  1  14:8   9
4. HC Rebel Havl.Brod 7  2  1  0  4  15:26  8
5. SK HS Třebíč       5  1  0  1  3  10:15  4

Ohlasy trenérů

Petr Vlk, Jihlava: „Dnes jsme vyhráli zaslouženě. Vždycky je co hráčům vytknout, vždycky najdete v zápase nějakou chybu, ale dnes bude v kabině klid."

Roman Mejzlík, Třebíč: „Soupeř byl dnes lepší hlavně v agresivitě, což je věc, která nám momentálně nejvíc chybí. Prohráli jsme zaslouženě, protože Dukla byla lepší v celém utkání. My jsme zahrozili jen občas v přesilovkách. Hodnotit Radka Meidla po dnešním utkání je těžké, protože kvůli oslabením a přesilovkám se do toho moc nedostal. Tenhle útok to dnes ale zvládl docela slušně."