Dukla ve druhém kole vyráží do Hradce Králové

17.09.2010 / Zdeněk Drla

Ve druhém kole nového ročníku první hokejové ligy zajíždí Dukla Jihlava na led Hradce Králové. Východočeši, stejně jako jihlavský tým, v prvním kole bodovali naplno, když porazili Znojmo na jeho ledě 5:3.
„Jedeme do Hradce pro body," hlásí odhodlaně útočník Tomáš Čachotský, který ve středečním domácím utkání proti Berounu vstřelil první branku Dukly v nové sezoně.
Zápas v Hradci Králové začíná v sobotu 18. září v 18 hodin.

Ve středu se jihlavský tým vedený Petrem Vlkem představil před domácím publikem v tom nejlepším světle. Berounské Medvědy porazil 4:0. Velkou měrou se na první výhře v sezoně podílel gólman Milan Řehoř, který zlikvidoval všech 31 střel soupeře. „Řehy předvedl perfektní výkon,“ chválil po zápase jihlavskou gólmanskou jedničku Tomáš Čachotský.

Nyní už ale rychlý útočník vzhlíží směr východní Čechy, kde čeká na jihlavskou Duklu další prvoligový soupeř. Hradec Králové, který v loňské sezoně skončil po základní části na čtvrtém místě prvoligové tabulky, ve středečním kole také bodoval naplno a patří mu zatím druhá příčka. „Kostra týmu je v Hradci už hodně dlouho pohromadě, snad deset let," přemítá Tomáš Čachotský nad týmem soupeře. Změny v kádru Hradce nejsou velké. Před sezonou přišli do hradeckého týmu Robin Blažíček z Liberce, Miroslav Čermák ze Slavie Praha, Oldřich Horák ze Zlína nebo Lukáš Chmelíř z Chomutova.

O výsledku sobotního zápasu má Tomáš Čachotský poměrně jasnou představu už nyní. „Jedeme vyhrát. Chceme navázat na dobrý středeční výkon. Bude to první zápas venku, takže budeme vycházet ze zabezpečené obrany. Budeme se snažit využít nějaký brejk, nějakou přesilovku," vysvětluje sympatický forvard.

Po úspěšné premiéře chce Dukla pravidelně bodovat i nadále. „Potřebujeme na začátku získat nějaké body. Chytit se. Všechny body budou potřeba,“ tvrdí Čachotský. Start do sezony je podle něj mimořádně důležitý. „Na začátek máme docela těžké soupeře,“ poukazuje na fakt, že po Hradci Králové čeká jihlavský tým Vrchlabí a pak dva zápasy s favority celé soutěže - v Ústí nad Labem a doma s Chomutovem.

Loňské vzájemné zápasy Dukly s Hradcem Králové:

V sezoně 2009/2010 se Dukla utkala s Hradcem Králové čtyřikrát. Dvakrát se radovali červenožlutí, dvakrát soupeř z východu Čech.
Poprvé se Dukla představila na hradeckém stadionu shodou okolností také ve druhém kole. Z Hradce si odvezla všechny tři body za výhru 5:1. V druhém případě vyhrála Dukla doma o gól 4:3. Jednou se radovali Hradečtí z plného bodového zisku (v 35. kole vyhráli doma 4:1), jednou brali dva body za výhru 2:1 v prodloužení.