4:3sn
(0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Dukla padla v Hradci Králové až po nájezdech

18.09.2010 / Lenka Jonešová

Ve druhém kole cestovali jihlavští hokejisté na led Hradce Králové. Z východu Čech vezou svěřenci trenéra Petra Vlka bod, když prohráli až v samostatných nájezdech. Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě Tomáš Čachotský. Dukla vedla až do 58. minuty, kdy srovnal na 3:3 Vít Budínský a odmítl tak export bodů na Vysočinu.
Fotografie ze zápasu si prohlédněte zde.
18.09.2010 18:00, 1. liga ČR - 2. kolo

Hradec Králové

Luňák - Horák, Křetínský, Táborský, Chmelíř, Čáp, Hendrich, Seidl - Hruška J., Roubík, Kadlec - Berger, Čermák, Kubica - Budínský, Moskal, Volráb - Valášek, Březina, Hruška O.
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Staněk, Kaláb, Zelený, Suchý - Hodek, Bakus, Bezděk - Padělek, Hollý, Čachotský - Jeslínek, Mareš, Škumát - Pitule, Zeman, Krupka
3
Branky a nahrávky: 28. Budínský, 42. Čáp, 58. Budínský (Moskal, Volráb), rozhodující nájezd Budínský - 2. Čachotský (Hollý), 26. Ficenc (Bakus, Bezděk), 44. Bakus (Hodek, Ficenc). Rozhodčí: Smitka - Špringl, Arazimová. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 1213. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Jihlavští hráči začali velmi zostra, když se už ve druhé minutě zápasu dostal ke kotouči Tomáš Čachotský a z mezikruží překonal Luňáka. O chvíli později mohla Jihlava zvýšit na 2:0, když Bezděk nastřelil boční síť Luňákovy branky. Do první větší akce se Hradec dostal v osmé minutě, kdy si kapitán Jaroslav Roubík najel mezi kruhy, ale jihlavští obránci mu větší ohrožení Řehoře nepovolili. V čase 9:57 dostali Hradečtí možnost vyrovnat, do té doby nepříznivé skóre a zahráli si dvou minutovou přesilovku, která se jim ovšem příliš nepovedla a časomíra tak stále ukazovala stav 0:1. Minutu před koncem první třetiny si šel za držení hole na dvě minuty odpočinout domácí Patrik Moskal a Jihlava si tak ještě před odchodem do šaten mohla pojistit vedení. To se jí ale nepovedlo a po dvaceti minutách utkání byl stav 0:1 pro Jihlavu.

Dvě minuty po začátku druhého dějství si po faulu Jana Zeleného zahrál přesilovku i Hradec. Domácí hráči se nedokázali usadit v útočném pásmu, a tak z přesilovky opět nic nebylo. Již při hře pět na pět se do šance dostal Daniel Hodek, který utekl obraně a řítil se sám na Luňáka, který ho skvělým zákrokem vychytal. V čase 25:18 už však byl Filip Luňák bezmocný a po závaru před hradeckou svatyní a nešťastné teči z rukavice Tomáše Seidla zvýšil na 0:2 pro Jihlavu Tomáš Ficenc. V obranném pásmu Jihlavy Rostislav Malena zahákoval Moskala a hrálo se pět na čtyři. Hned na začátku přesilovky se chopil puku Vít Budínský a tvrdou ranou prostřelil Milana Řehoře a snížil na rozdíl jediné branky – 1:2. V tu chvíli Hradec ožil a o pár minut později se do pěkné šance dostal Roubík, který těsně minul Řehořovu branku. O další zákrok jihlavského gólmana se postaral Vít Budínský, který zakončoval zblízka jen do náruče. Po nedůrazu hradecké obrany se do šance dostali i hosté, když se mezi obranou prokličkoval Jeslínek, ale Luňáka nepřekonal. Do pěkné šance se dostal kapitán Roubík, když obkroužil Řehořkovu svatyni, ale nepodařilo se mu puk zpracovat a Řehoř nemusel zasahovat. Ve 39. minutě fauloval Roubík, ale Hradec už do konce třetiny hosty k ničemu nepustil a do šaten se tak šlo za stavu 1:2.

Začátek třetí třetiny se výborně povedl Hradci. Někteří diváci ještě ani nestačili usednout na svá místa a v čase 41:07, kdy Volráb výborně clonil jihlavskému brankáři, překonal Řehoře střelou od modré čáry mladičký Zdeněk Čáp. Jihlava se rychle oklepala a o necelé tři minuty později, po pěkné kombinaci Daniela Hodka s Oldřichem Bakusem, vstřelil druhý jmenovaný gól a hosté jdou opět do vedení. 45. minuta a domácí dostávají možnost srovnat skóre. Kadlec chtěl této možnosti využít, ale nastřelil jen břevno Řehořovy brány. Čtrnáct vteřin mohli domácí hrát přesilovou hru pět na tři, šanci měl Martin Táborský, který dvakrát tvrdě pálil od modré a Vít Bundínský, který střílel z rohu. Ani jedna šance se ale bohužel pro domácí neujala. Od této doby se hrálo spíše ze zabezpečené obrany a Jihlava si hlídala úzké vedení 3:2. Hradečtí hráči se ovšem s porážkou nechtěli smířit a tak v čase 57:06 Patrik Moskal našel najetého Víta Budínského a ten střelou pod horní tyč srovnal stav zápasu na 3:3. Do konce třetí třetiny už hráči obou týmů nic nevymýšleli, drželi stav a po 60 minutách hry přišlo na řadu pětiminutové prodloužení.

Hned na jeho začátku se před Řehořem zjevil Martin Táborský, který si položil hostujícího brankáře, ale trestuhodně minul. Ve zbylých minutách prodloužení hrál Hradec přesilovku, ale do větších šancí se nedostal, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Jako první jel jihlavský Hodek, kterého vychytal Luňák. Domácí Roubík se pokusil překvapit Řehořka, ale také nedal. Po dalších neúspěšných pokusech Bakuse a Hrušky se blafákem do bekhendu předvedl Čachotský a dal Jihlavě vedení 1:0. Další na řadu ovšem přišel hradecký štírek Vít Budínský, který nejprve tvrdou střelou srovnává na 1:1 a posléze, kdy nic nevymýšlel a vystřelil, strhl vedení Hradce na 2:1. Tomáš Čachotský Luňáka nepřekonal a domácí hráči a fanoušci se mohli radovat z prvního domácího vítězství nové sezóny 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk, Jihlava: „S jedním bodem jsme v celku spokojeni, jen je škoda, že se nám nepodařilo získat body tři, jelikož jsme celý zápas vedli. V závěru jsme se dostali pod hradecký tlak, z čehož pramenila i ta vyrovnávací branka. Pak penalty jsou již loterie, která se Hradci povedla lépe. V úvodu sezóny jsme získali čtyři body, za které jsme rádi. Začátek sezóny si na nás připravil těžký los. Nejprve venku Hradec, pak nás čekají další favorité jako Chomutov a Ústí nad Labem. Zítra kluci dostanou volno a pak se budeme připravovat na další utkání, které nás čeká ve středu doma s Vrchlabím.:

Jiří Mička, Hradec Králové: „Jihlava má kvalitní tým, který by se měl pohybovat v první čtyřce ligy. Po jejím gólu na 2:0 ve druhé třetině jsme naštěstí rychle snížili a vyrovnat se nám podařilo brzy po přestávce. Jenže potom nás v situaci dva na dva vyškolila a znovu odskočila. Kluci to ale nevzdali, dřeli a odměnou byla vyrovnávací branka. Nájezdy už byla taková loterie, v náš prospěch to rozhodl Filip Luňák s Vítem Budínským. Před utkáním jsme si dali za cíl bodovat a potvrdit tak úspěch ze Znojma. To se nám hlavně zásluhou třetí lajny podařilo a můžeme být spokojeni."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava