Duklu čeká první obtížný test. Utká se s Ústeckými Lvy.

25.09.2010 / Libor Kucza

Ve čtvrtém kole pocestují jihlavští hokejisté na sever Čech. Utkají se s místním ambiciózním celkem, Ústeckými Lvy. Ústí se řadí, stejně jako loni, k jednomu z hlavních favoritů první ligy. Klání těchto dvou soupeřů je zároveň okořeněné soubojem o první místo v tabulce. Vyloupí Dukla ústeckou Zlatopramen Arenu, nebo se bude na Vysočinu vracet s prázdnou? Úvodní buly bude vhozeno v sobotu 25. září v 17 hodin.

Lvi se svými ambicemi rozhodně netají a do letošní sezony podle toho vstoupili. Všechna tři utkání končili s rukama nad hlavou a vítěznými gesty. V prvním kole nedali nejmenší šanci táborským Kohoutům, které zdolali 3:1. Nutno říci, že ústečtí dopláceli na špatnou koncovku, jinak by skóre nabralo zcela jiných rozměrů. Druhé kolo přineslo šlágr, Lvi se utkali s Chomutovem, svým úhlavním soupeřem v boji o prvoligový trůn. V zápase plném zvratů zvítězili 5:4 po prodloužení. A do třetice byli ústečtí úspěšní ve Znojmě, kde urvali 2 body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Z devíti zápasů tedy vydolovali 7 bodů a okupují druhé místo tabulky.

Jihlavští mají shodný počet bodů, inkasovali však o jednu branku méně. Tím pádem se usadili na vrcholu nejvyšším. A proti Ústí rozhodně nebudou chtít být z této pozice sesazeni. Jihlavský tým prokazuje na začátku sezóny dobrou formu, na Horáckém zimním stadionu dvakrát zvítězil v základní hrací době. Z domácí tvrze Dukly odjížděl s prázdnou Beroun, shodně také Vrchlabí. Venku jihlavští řádně potrápili Hradec Králové, kde prohráli až po samostatných nájezdech. Přesto má však hra Jihlavy vady na kráse, a to v podobě častého vylučování, zejména v posledním souboji proti Vrchlabí, kde byli jihlavští vyloučeni celkem osmkrát, často za zbytečné fauly. Těch by se měla Dukla určitě vyvarovat, neboť ústečtí v této sezoně disponují přesilovkovou úspěšností 40 %.

Pozornost si rozhodně zaslouží strážce ústecké svatyně, čtyřicetiletý, extraligovými boji protřelý veterán Zdeněk Orct, který však stále předvádí výborné výkony. V této sezoně zatím nastoupil ke třem utkáním, po kterých disponuje průměrem obdržených gólů na zápas 2, 38 a úspěšností zákroků 92, 06 %.

Pokazí žlutočervení zkušenému matadorovi tyto statistiky, nebo se budou muset sklonit před jeho uměním? Chytřejší bychom měli být v sobotu, před 20. hodinou.


 
 
UNL - JIH 8:1 (15.11.2008)  JIH - UNL 9:1 (24.1.2001)
Ondřej Holomek (2+3) Oldřich Bakus (3+3)
Ondřej Holomek, Milan Mikulík (2) Oldřich Bakus (3)
Ondřej Holomek, Petr Kanko (3) Oldřich Bakus, Daniel Hodek, Pavel Staněk (3)