Dukla pokračuje ve venkovní sérii. Jede do Olomouce

15.10.2010 / Zdeněk Drla

Několik sezon stáli spolu na střídačce, teď se postaví proti sobě. Petr Vlk a Petr Fiala. Trenér Dukly proti trenérovi Olomouce. Právě na Hanou v sobotu jede Dukla Jihlava sehrát další utkání první hokejové ligy. A bude chtít navázat na poslední dva zápasy, kdy brala vždy po třech bodech. I když v Olomouci se Dukle dlouhodobě nedaří. Za posledních pět let tu v základní hrací době nevyhrála. Zda se bude historie opakovat, nebo se karta obrátí, uvidí diváci na olomouckém zimním stadionu v sobotu 16. října od 17 hodin.

Hlavní trenér jihlavské Dukly Petr Vlk se vrátí po čase do známého prostředí. V Olomouci působil v trenérském tandemu s Petrem Fialou. Vybudovali kvalitní tým, který patří mezi nejlepší v první lize. Společně stáli na lavičce Dukly Jihlava při postupu do extraligy v sezoně 2003/2004. Oba dva se tedy znají dokonale, dobře znají i své metody. „Na Jihlavu jsme se vždycky během těch třech let, co jsme s Petrem trénovali, pečlivě připravovali," vzpomíná na společné působení s Fialou lodivod Dukly.

Soutěž je podle Petra Vlka letos hodně vyrovnaná. Mnohé týmy, považované před startem sezony za outsidery, šlapou na paty stálicím nejvyšších pater tabulky. Hanákům po devíti odehraných kolech patří nezvykle až dvanáctá příčka se ziskem dvanácti bodů. „Olomouc má velmi kvalitní tým, i když se to nyní podle postavení v tabulce nezdá. Znovu opakuji, soutěž a týmy jsou hodně vyrovnané. Bylo to vidět i při našem posledním zápase v Písku," připomíná trenér Dukly Jihlava.

Letošní los první ligy přisoudil všem týmům zápasy s favorizovaným Ústím a Chomutovem v rychlém sledu po sobě. Dukla z těchto duelů vytežila pět bodů, Olomouc oba zápasy prohrála, i když byla vždy více než vyrovnaným soupeřem. S Ústeckými Lvy padli svěřenci trenéra Fialy před domácím publikem 1:3, fotbalovým výsledkem 1:0 prohráli v Chomutově. Zatím poslední bodový zisk zanamenali Hanáci ve středu v duelu se Znojmem (3:2 pp).
To Dukla si po dvou porážkách ve Znojmě a doma s Táborem připsala plný bodový zisk v zápasech s Benátkami a naposledy ve středu v Písku. Červenožlutí si upevnili třetí pozici v tabulce.

Při pohledu do historických tabulek je jasné, že Duklu v Olomouci nic snadného nečeká. Jihlava totiž v posledních pěti letech na stařičkém stadionu v hanácké metropoli nevyhrála. Všeho všudy posbírala pouhé tři body za prohry v prodloužení, z toho dva ve čtvrtfinále pla-off na konci minulé sezony, třetí bod nese datum sezony 2005/2006. Největší porážku na olomouckém ledě utržila Dukla ve 46. kole v sezoně 2008/2009, kdy z Hané odjíždela s debaklem 2:10. „Do Olomouce jedeme s pokorou, ale chceme vyhrát," dodává Petr Vlk.

Nastoupili v minulém kole:

HC Olomouc: Žigárdy – Bartoň, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Ondrušek, Lhotský, Bořuta – Polodna, Ministr, Kucharzcyk – Černý, Brančík (C), Řípa – Zbořil, Záhorovský, Pekr – Haluza, Domin, Smejkal.

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Suchý, Ficenc, Kaláb, Malena, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Posmyk - Čachotský, Bakus, Hodek - Škumát, Bezděk, Jeslínek - Krupka, Padělek, Pitule - Hollý, Man