Michal Jeslínek: Do Olomouce jsme přijeli pro bod

17.10.2010 / Lukáš Skokan

Do centra Hané v sobotu přijela doposud třetí Dukla Jihlava. Souboj dvou prvoligových týmu měl o to větší náboj, že proti sobě stáli dva bývalí trenérští kolegové Fiala a Vlk. Více radosti mohl mít po zápase nakonec hostující lodivod.

"Od první minuty jsme čekali nápor domácích, na který nás trenér upozorňoval," řekl Michal Jeslínek, autor vyrovnávacího gólu na 2:2. "Olomouc na nás vlétla, ale díky dobře vyřešenému přečíslení jsme se ujali vedení v zápase," uvedl forvard Dukly. Kohoutům se však povedlo vyrovnat skóre ještě do přestávky, a tak skončila první třetina po jednom gólu na obou stranách.  

Ve druhé části odskočili Hanáci rychlou trefou na rozdíl jediné branky. "Gól domácích jsem neviděl, ale určitě Olomoucké povzbudil," tvrdil po zápase hostující hráč s dvaadevadesátkou na zádech. "V dalších minutách prostřední periody jsme si vytvořili řadu slibných možností ke srovnání, ale nevyužili jsme je," litoval jihlavský hráč. 

Dukla se tak úspěšného zásahu dočkala až v polovině třetí třetiny, kdy si domácí obránci neporozuměli. "Snažili jsme se vyrovnat nepříznivé skóre, což se nám povedlo při přesilové hře, kdy jsem vystihl rozehrávku obránců. Následná střela pak naštěstí spadla do brány," pravil s úlevou střelec vyrovnávací branky.

Utkání tak dospělo až  do prodloužení, kde gól nepadl ani při závěrečné početní výhodě hostů. Na řadu tedy přišly nájezdy, ve kterých byli nakonec šťastnější Jihlavští. "Máme plno šikovných hráčů," usmíval se Jeslínek.

Tým z Vysočiny si tak připsal dva body, i když jeho původní ambice byly o něco nižší. "Přijeli jsme do Olomouce s cílem získat minimálně jeden bod a to se nám povedlo," podotkl šťastný střelec Dukly Jihlava na závěr.