Dukla jede opět ven. Třetí zastávka: Chrudim

19.10.2010 / Zdeněk Drla

Potřetí v řadě míří hokejisté Dukly Jihlava na hřiště soupeře. Po vystoupeních v Písku a Olomouci zajíždí družina trenéra Petra Vlka do Chrudimi. Východočechům se v letošní sezoně nedaří. Po deseti odehraných kolech mají na svém kontě pouhopouhých šest bodů a patří jim poslední příčka prvoligové tabulky. „My tam jedeme hlavně vyhrát, pro tři body," říká útočník Libor Bezděk. „Když budeme makat jako v posledním zápase, tak je určitě uděláme," zná recept na bodový zisk na ledě týmu s orlicí ve znaku.

Postavení obou soupěřů dává jasně najevo, kdože je favoritem středečního duelu. Povinnost velí Dukle vyhrát. „Povinnost by to měla být. Ale je jedno, jestli hrajeme s posledním, nebo s někým ze špičky tabulky, protože týmy jsou tak vyrovnané, že se může prohrát úplně s každým," přemítá Libor Bezděk. „Nad tím ale moc nepřemýšlíme, musíme dřít," dodává jedním dechem.

Dukla už potřetí v řadě zajíždí na led soupeře. Bude jí tedy znovu chybět výhoda domácího prostředí. „Je rozdíl, když jsou tady diváci a fandí nám celý stadion, než když hrajeme venku. Já věřím, že do Chrudimi přijedou nějací fanoušci a že nás podpoří, že nám pomůžou," říká mladý forvard.

Za Duklou míří na východ Čech vždy početná skupina fanoušků. V Chrudimi by mohl padnout letošní rekord v návštěvnosti 520 diváků, kteří sledovali východočeské derby s Vrchlabím. „Je to příjemné, když jsou naši fanoušci venku slyšet, ale při hře to člověk až tak moc nevnímá, musíme se hlavně soustředit na svůj výkon na ledě," vysvětluje Libor Bezděk.

Dvaadvacetiletý útočník stále čeká na svůj první gól v sezoně. Ukončí čekání ve středu? „Budu pro to dělat maximum. Už jsme vyzkoušel spoustu věcí, nic mi nepomohlo. Doufám, že to zítra konečně přijde," uzavírá Libor Bezděk.

Vzájemné zápasy v minulé sezoně:

10.kolo Chrudim - Dukla Jihlava 2:0
25.kolo Dukla Jihlava - Chrudim 2:1(sn)