3:5
(1:3, 1:0, 1:2)

Další import bodů na Vysočinu, tentokráte Dukla vyloupila Chrudim

20.10.2010 / Petr Dejnožka

Potřetí hráči Dukly cestovali na led soupeře a potřetí dokázali přivést body. Větší chuť po vítězství borci z Vysočiny prokázali již v první dvacetiminutovce, kdy soupeři odskočili na dvoubrankový rozdíl. Domácí sice ještě stihli dvakrát snížit na jednobrankový rozdíl, jenže více jim Jihlavští nedovolili a po dvou gólech Tomáše Čachotského z poslední třetiny zaslouženě odváží plný počet bodů za výhru 5:3.
20.10.2010 18:00, 1. liga ČR - 11. kolo

HC Chrudim

Landsman (13. Langhamer) - Jaroměřský, Drtina, Charousek, Kobela, Zukal, Zdráhal, Krejnus - Martinec , Kaut, Goiš - Fořt, Král, Žák - Radil, Blažek, Šeda - Semorád, Buchtele, Sýkora - Klejna
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Staněk, Dobrovolný, Malena, Suchý, Šidlík - Čachotský, Hodek, Bakus - Krupka, Padělek, Pitule - Škumát, Bezděk, Jeslínek - Zeman, Protasenja, Polcar
5
Branky a nahrávky: 4. Charousek (Blažek), 22. Šeda (Radil, Blažek), 50. Buchtele (Král, Charousek) - 1. Bakus (Čachotský, Hodek), 13. Hodek (Ficenc, Bakus), 13. Pitule (Malena), 44. Čachotský (Malena, Bakus), 60. Čachotský (Bakus, Hodek). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 920. Střely na branku: 22:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Průběh utkání

Chrudimští přivítali na svém ledě jihlavskou Duklu a začátek byl opravdu perný. Hned první střela na chrudimského Landsmana skončila úvodní brankou. Úderná lajna Čachotský – Hodek - Bakus, která zlobila po celý zápas udeřila poprvé. Hned po 47 vteřinách se před branku s vypětím všech sil dostal Čachotský a po jeho střele pohodlně dorazil puk za záda chrudimského brankáře Oldřich Bakus – 0:1.

Na odpověď „squadry“ trenéra Rohlíka fanoušci na tribunách nemuseli dlouho čekat. V přesilové hře se ujala střela Kamila Charouska, díky níž Chrudimští srovnali na 1:1. Jenže při chuti, jako ostatně po celou sezónu, byla první lajna Jihlavských. Jihlavu mohl poslat opět do vedení Odlřich Bakus, který měl ale před prázdnou brankou smůlu, když se mu puk postavil na hranu a on ho poslal do ochranné sítě.

O chvíli později již ale přišel další gól a opět od této hvězdné trojice. Tentokrát však po střele od modré, kdy se prosadil Daniel Hodek – 1:2. Ale s Chrudimskými bylo o pár vteřin později ještě hůře. Chrudimské obraně se nepodařilo zabránit úniku Tomáše Pituleho, který sám před brankou zasunul po zemi mezi betony Filipa Landsmana – 1:3. Touto brankou vyhnal chrudimského gólmana na střídačku. Jeho místo zaujal 16-letý Marek Langhamer.

Druhá třetina začala chrudimskou přesilovkou a i tuto se podařilo využít. Po krásné kombinaci Blažka s Radilem přesně zavěsil Jan Šeda – 2:3. Chrudimští druhou třetinu ovládali, ale byly i výjimky, jako třeba při střídání Pituleho. Konkrétně v 27. minutě tento útočník nebezpečně prověřil Langhamera, od kterého se puk odrazil před branku a po nebezpečných chvílích skákajícího puku po brankovišti ho stihl tento chrudimský brankář skrýt pod sebou. Poté ale přišly chvíle výhradně domácích hráčů. Zvláště při přesilové hře 5 na 3, měli vyrovnávací gól na hokejkách Fořt, Král, Sýkora, Drtina a ještě mnoho dalších. Bohužel se ani jednomu z nich puk za Řehoře dostat nepodařilo.

Tým potřebuje k výhře i nějaké to štěstí. A to se potvrdilo. Ve 44. minutě se nahození jednoho z obránců odrazilo přímo na hůl Tomáše Čachotského, který následnou forhendovou kličkou poprvé a naposled překonal Marka Langhamera – 2:4. Domácí fanoušci už v obrat nevěřili, ale jemnou naději jim dal po pěkné kombinaci v 50. minutě přesnou střelou z mezikruží pod víko Jan Buchtele – 3:4. Chrudimští se vrhli do ofenzívy a nebyli daleko vyrovnání.

Definitivní úpravu výsledku ale udali Jihlavští. Trenér Rohlík sáhl k odvolání gólmana a následná power – play se domácím hrubě nevyvedla. Dukla ujela do přečíslení dva na jednoho a z dorážky přidal konečnou pátou branku Tomáš Čachotský. Chrudim tedy podlehla Jihlavě poměrem 3:5.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Každé utkání, které jsme hráli, bylo těžké a i dnes byli Chrudimští kvalitním soupeřem. Dali nám dvě branky v přesilové hře. Tam je vidět, že přeci jenom nějaké zkušené hráče mají a umějí ji sehrát. Třetí branka padla po individuální chybě, kdy jsme nechali před brankou volného hráče. Myslím si, že to byl pěkný zápas, který měl tempo nahoru dolů, a určitě jsme spokojenější. Zápas rozhodly rychlé branky na začátku, kdy jsme se dostali do vedení, a soupeř musel dotahovat. Vždy se nám podařilo znovu dát ještě další gól.

Pavel Rohlík (trenér HC Chrudim): Utekl nám začátek, ve kterém jsme chtěli být aktivní, ale dostali jsme snad z pěti střel tři branky. Proto jsem vyměnil gólmana, kterému dnes zápas nesedl. Dal jsem tam šestnáctiletého dorostence, který chytal famózně a je vidět, že je to velký talent. Jihlava byla suverénně zatím nejlepším mužstvem hrou, nasazením, bojovností a silou, kterou v sobě má. Přesto jsme tomuto soupeři dokázali vzdorovat, zase jsme byli blízko nějakému bodu či úspěchu, ale bohužel jsme pak inkasovali v power-play. Soupeř si vítězství zasloužil, protože byl opravdu kvalitní.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava