Je skvělé, že vyhráváme. Na tom, kdo dává góly zase tak nezáleží, raduje se úspěšný střelec Bezděk

31.10.2010 / Markéta Částková

Třebíčtí hokejisté přijeli v rámci 14.kola 1.hokejové ligy na Horácký zimní stadion s úmyslem poprat se s domácími hráči o nějaké body. Jihlavskému celku patřilo druhé místo v tabulce, zatímco Horácká Slavia okupovala až dvanáctou pozici. Přesto domácí pod vedením trenérské dvojice Vlk-Augusta soupeře nijak nepodceňovali, a věděli, že utkání nebude snadné.
Už několik minut předtím, než samotný zápas vypukl, zněly jihlavským stadionem chorály na podpoření hráčů na ledě. Utkání přihlížely neuvěřitelné 4132 diváků, mezi nimi i věrní fanoušci ze Švýcarska. Atmosféra byla dokonale strhující, a jen málokdo dokázal v klidu pozorovat dění na ledě. Naprosto totožný počet diváků přihlížel utkání na jihlavském ledě v únoru tohoto roku, když Dukla zdolala brodské Rebely a postoupila do čtvrtfinále play off.

Začátek utkání mezi rivaly z Vysočiny se nesl ve znamení velkých nepřesností, a to hlavně na holích jihlavských hráčů. Hosté se nenechali dlouho pobízet, a již ve třetí minutě využili příležitosti - 0:1. „Hráč naznačil, že pojede před bránu. Objel ji, já jsem tam skákal, aby mně střela nešla od tyčky, ale on puk popotáhl až mezi nohy. Dlouhý hráč, dlouhá hokejka,“ popisoval s úsměvem gólman Řehoř střelu 192 cm vysokého hráče Martina Dočekala.

První třetina byla na góly chudá, to se mělo však v nadcházejících minutách změnit. „V kabině jsme si po první třetině řekli, že takhle to nejde. Musíme hrát, jako ty zápasy předtím, kdy jsme hráli perfektně,“ popisuje brankářská jednička Milan Řehoř. Jak řekli, tak udělali. Výkon červenožlutých se s ubíhajícími minutami úměrně zlepšoval. Ve 25.minutě vyrovnal kapitán Bakus. Míča, hájící bránu Třebíče sotva vylovil puk ze sítě, měl ho tam zpátky. Vedení na stranu Dukly strhl po přihrávce Jeslínka mladý Zeman - 2:1. Třebíč měla šanci vyrovnat, ale hráč v bílo-modrém dresu nedokázal Řehoře překonat. „ Trefil mě. To bylo vlastně štěstí,“ smál se Řehoř.

Ve druhé části zápasu si hosté nevytvořili mnoho šancí, a Řehoř v bráně neměl příliš práce. „Takové zápasy jsou pro mě nejtěžší. Člověk se musí pořád koncentrovat a soustředit, protože na mě nejde tolik střel,“ vysvětluje Řehoř.

S jednogólovým rozdílem ve prospěch Dukly čekalo hráče poslední dějství utkání. Domácí se s malými výjimkami usadili v útočném pásmu, a na gólmana hostů vyslali celou řadu střel. Ve 47. minutě střelil Bakus svůj jedenáctý gól v sezoně, čímž potvrdil svou dobrou formu. Chvíli poté, konkrétně v 54.minutě byl Míča hned dvakrát překonán, a to kanonýrem Hodkem, a bekem Staňkem, který na svůj první gól čekal až do dnes. Gólovou smršť ukončil svojí druhou trefou v sezoně Libor Bezděk, a na výsledku 6:1 pro červenožluté se nic nezměnilo. „Dlouho jsem se gólově trápil, takže jsem rád, že mi to tam takhle spadlo,“ říká Bezděk. Ten se svého prvního gólu dočkal v předchozím zápase proti Kadani. „Ve třetí třetině nám do brány spadlo skoro všechno, co jsme tam poslali,“ smál se Bezděk. „Jsme naprosto spokojení. Hlavně že jsme zápas otočili. Bylo to nesmírně těžké utkání,“ tak zní pozápasové hodnocení z úst Bezděka.

Díky získaným bodům se Jihlava vyšplhala na první místo prvoligové tabulky. Svou pozici pojede obhajovat do brodské Kotliny již tuto středu. „Je skvělé takhle vyhrávat, ale sezona je ještě dlouhá, a nemá cenu v tuhle chvíli lítat někde ve hvězdách,“ Libor Bezděk zůstává stát nohama pevně na zemi. Červeno-žluté nečeká nic jiného, než další těžký zápas. Brodští hráči sbírají body nejen při domácích utkáních, ale vozí je i ze soupeřova ledu. „Když budou obránci tak dobří jako dnes, nemám se čeho bát,“ chválí na závěr brankář Řehoř jihlavské beky.

Ještě několik minut poté, co si soupeři podali ruce, zůstavájí jihlavští borci na ledě, aby se svými fanoušky oslavili povedený zápas. Euforie, radost, spokojenost. Vše bylo k vidění po konci utkání.