6:1
(0:1, 2:0, 4:0)

Před 4132 diváky Dukla rozstřílela Třebíč

30.10.2010 / Luboš Jaroš

Před výbornou diváckou kulisou vstoupila do zápasu lépe Horácká Slavia, která se v úvodní dvacetiminutovce ujala vedení po brance Dočekala. Jenže to bylo všechno, co hosté z Třebíče předvedli. Poté už na ledě jednoznačně dominovala Dukla, která svého soupeře poslala domů s výpraskem 6:1, když autorem vítězné branky byl Adam Zeman.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
30.10.2010 17:30, 1. liga ČR - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Ficenc, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Kaláb - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Krupka, Pitule - Jeslínek, Bezděk, Škumát - Hollý, Mareš, Man - Zeman
6

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Malinský, Dudáš, Ostrčil, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Sedláček, Bulička - Burian, Dolníček, Laš - Okál, Nahodil, Obdržálek - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Ostřížek
1
Branky a nahrávky: 25. Bakus (Hodek), 26. Zeman (Jeslínek), 47. Bakus (Čachotský, Malena), 54. Hodek (Malena), 54. Staněk (Padělek, Jeslínek), 56. Bezděk (Jeslínek, Staněk) - 3. Dočekal (Vondráček). Rozhodčí: Vagner - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4132. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Průběh utkání

Před derby rivalů z Vysočiny držely oba celky zajímavé série, Dukla šestkrát v řadě neprohrála a Horácká Slavia zase devětkrát v řadě nevyhrála v základní hrací době.

Ačkoli tato bilance nasvědčovala o tom, že favoritem je Jihlava, vstup do utkání se lépe povedl hostům z Třebíče, když hned první šanci proměnili zásluhou Martina Dočekala, 0:1. Vyrovnat mohl v 5. minutě Čachotský, kterého z bezprostřední blízkosti vychytal Míča. V polovině první dvacetiminutovky zahrozil Dolníček, trefil však pouze rameno domácího strážce svatyně. Když brankou neskončily ani šance Jeslínka a Dolníčka, odcházelo se do kabin za jednobrankového manka Jihlavských.

Hráči Dukly museli v kabině zažít o přestávce urágan, protože do druhé dvacetiminutovky nastoupil úplně jiný tým. Chuť po gólu byla cítit hned od samého úvodu a bylo jen otázkou času, kdy se povede domácím vyrovnat. Tato chvíle přišla ve 25. minutě, kdy si v přesilové hře Oldřich Bakus nikým neatakován vybruslil z rohu a našel skulinku mezi tyčkou a betonem Míči, 1:1. O minutu později našel Jeslínek volného Adama Zemana, který si mazácky položil Míču a puk poslal do horní poloviny branky, 2:1. Další branku mohl v zápětí přidat opět Bakus, leč Míča tentokráte obstál. Závěr druhého dějství patřil hostům, kdy mohl vyrovnat Laš, který však nedokázal uspět v samostatném nájezdu proti Řehořovi.

Poslední třetina přinesla krátkou dvojnásobnou početní výhodu Třebíče, která však zůstala nevyužita. Skóre se měnilo až ve 47. minutě, kdy po střílené příhrávce Čachotského zvýšil vedení tečí Oldřich Bakus na 3:1. I domácí dostali příležitost v 53. minutě vyzkoušet si přesilovou hru 5 proti 3 a dokázali s ní naložit lépe. Daniel Hodek napřáhl na modré a puk se zatřepotal až v síti, 4:1. Následná přesilovka s výhodou jednoho muže přinesla další branku, tentokráte pálil Pavel Staněk, který se trefil po ledě přesně mezi betony Míči, 5:1. Brankové hody pokračovali i v 56. minutě, kdy střelou tahem zvýšil Libor Bezděk na 6:1. Zbytek zápasu se hrál spíše v exhibičním tempu a Jihlavští místo střel z dobré pozice volili přihrávky až před prázdnou branku. Typickým příkladem může být přihrávka Bezděka, který místo střely volil nahrávku Jeslínkovi před prázdnou branku.

Jihlava po nepovedené první třetině zaslouženě otočila zápas a jednoznačně přehrála svého rivala z Třebíče 6:1. Horácká Slavia si tak připisuje nelichotivou bilanci deseti nevyhraných zápasů po základní hrací době v řadě. Naopak Duklu může hřát už sedmý neprohraný zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér Třebíče)
„Dvě třetiny jsme předváděli celkem slušný výkon, oproti našemu středečnímu zápasu. Začátek druhé části nám sice nevyšel, ale pořád jsme byli v kontaktu. Za stavu 2:1 rozhodl neproměněný nájezd Marka Laše, který to zakončil tak, jak to zakončil. I to vypovídá o pohodě, ve které se hráči momentálně nachází. Od stavu 3:1 už to prostě otočit nešlo, protože jsme pořád seděli na té druhé straně.
Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy)
„V první řadě bych chtěl poděkovat divákům. Vytvořili opravdu parádní atmosféru. Hráči si to zkrátka před tolika lidmi užili. Možná, že konečný výsledek je pro Třebíč až příliš krutý, do třetího gólu to bylo vyrovnané utkání. Co se týká našeho postavení v tabulce, na to se koukat nebudu. V říjnu by to bylo nesmyslné.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava