Dukla se podruhé v sezoně utká s Berounskými medvědy

05.11.2010 / Zdeněk Drla

První liga má za sebou polovinu první části. Teď čekají Duklu Jihlava odvety. V 16. kole zajíždí svěřenci trenérského dua Petr Vlk - Patrik Augusta na led Berounských medvědů. Středočeši se mohou pochlubit úctyhodnou bilancí. Z jejich stadionu si zatím jeden jediný bod odvezlo favorizované Ústí nad Labem. Ve všech ostatních případech bodovala družina trenéra Richarda Žemličky naplno. V tabulce patří Medvědům čtvrtá příčka. Zápas mezi Berounskými medvědy a Duklou Jihlava začíná v sobotu v 17:30 hodin.

První mistrovský zápas v nové sezoně 2010/2011 sehrála Dukla Jihlava právě s Berounskými medvědy na Horáckém zimním stadionu před skvělou návštěvou 2348 diváků. Po několikaměsíčním čekání se tehdy fanoušci červenožlutých barev dočkali ostrého zápasu. A jejich tým je nezklamal. Hostům ze středních Čech nasázel čtyři góly, Milan Řehoř v brance Dukly udržel čisté konto.

Od té doby uplynuly dva měsíce a nic nenapovídá tomu, že by Beroun chtěl hrát v první lize druhé housle. Po patnácti odehraných kolech má na svém kontě 29 bodů a dýchá na záda vedoucí trojici Chomutov, Jihlava, Ústí nad Lebem. Přitom před sezonou si vytyčili cíl vyhnout se záchranářským bojům ve skupině play-out.
„Pro nás je každé lepší umístění, než to, co jsme měli za úkol před sezonou, dobré," okomentoval pro berounský klubový web stávající umístění Medvědů hlavní trenér Richard Žemlička. „Je důležité ale zůstat na zemi. Pro nás je prioritou, že máme nějaký bodový odstup před posledními čtyřmi družstvy. A že jsme na čtvrtém místě, na to koukáme spíš tak, že je to příjemné, ale není to podstatné," doplnil.

V sobotu se dá očekávat urputný hokej. Proti sobě se postaví dvě nejlepší obrany v celé první lize. Zápas tak možná rozhodne minimum vstřelených gólů, budou rozhodovat i výkony brankářů. V prvním vzájemném duelu vychytal jihlavský Milan Řehoř nulu. „Bylo by hezké ji zopakovat," usmívá se strážce jihlavské svatyně. „Bude to hodně těžký zápas. Soutěž je vyrovnaná, týmy jsou našlapané, navíc Beroun doma ještě neprohrál," ví Milan Řehoř, který je připravený přispět v bitvě o další bodový zisk pro Duklu. „Budu vděčný za tři body a v té chvíli mi bude jedno, jestli je to s nulou nebo ne. Důležité jsou body pro tým," dodává Řehoř.

Program 16. kola:

Pátek 05.listopadu
HC VCES Hradec Králové - Orli Znojmo (18:00)

Sobota 06.listopadu
SK Kadaň - HC Olomouc (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Chrudim (17:00)
HC Berounští Medvědi - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Tábor - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Vrchlabí - KLH Chomutov (18:00)