1:4
(0:1, 0:1, 1:2)

Jihlavští hokejisté dobyli berounskou tvrz

06.11.2010 / Libor Kucza

To co se zdálo býti takřka nemožné, se povedlo jihlavským hokejistům. Zbořili hradby berounské pevnosti a jako první účastník letošního ročníku První ligy si odvážejí z Berouna tříbodové vítězství. Po výborném výkonu Dukla zvítězila 4:1 a dala zapomenout na neúspěch ve středečním vypjatém derby s Havlíčkovým Brodem.
06.11.2010 17:30, 1. liga ČR - 16. kolo

Medvědi Beroun 1933

Furch - Nedvěd, Jebavý, Jelínek, Látal, Růžička, Malý - Vlček, Kupec, Švagrovský - Pavel, Rudovský, Hašek - Novotný, Kafka, Besser - Hafenrichter, Žalčík, Tůma
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Ficenc, Kaláb, Šidlík, Malena, Staněk, Dobrovolný - Škumát, Hodek, Bakus - Čachotský, Pitule, Padělek - Man, Jeslínek, Zeman - Bezděk, Protasenja, Hollý - Polcar
4
Branky a nahrávky: 49. Novotný (Nedvěd, Hašek) - 6. Bezděk (Zeman), 27. Bakus (Čachotský, Malena), 44. Čachotský (Hodek, Ficenc), 52. Jeslínek (Staněk, Zeman). Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 980. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Začátek sobotního klání se nesl v duchu lehké převahy domácích, kteří si v úvodních minutách vytvořili několik dobrých příležitostí ke skórování. Milan Řehoř však žádnou změnu stavu nepřipustil. V 5. minutě byli současně vyloučeni Ficenc a Rudovský. Na programu byla hra 4 na 4. V té byla úspěšnější Dukla, když v čase 5:33 po samostatném úniku skóroval Libor Bezděk – 0:1. Dukla po této brance v aktivitě rozhodně nepolevila, domácí gólmanovi Furchovi jihlavští stále zatápěli. Ve velké příležitosti se po minele Jebavého ocitl Adam Zeman, Furch měl ovšem betony na správném místě. V prvním dějství se i přes výhodu domácích 5 proti 3 již skóre nezměnilo.

Ve druhé třetině pokračovaly oba týmy v aktivním hokeji, který je zdobil v první dvacetiminutovce. Obrovskou příležitost měl ve 27. minutě berounský Hafenrichter, který zakončoval téměř do prázdné klece. Řehořova hůl však byla proti. A jak praví známé pravidlo „nedáš, dostaneš“, tak se i stalo. Na časomíře svítil čas 26:38, a před hostujícím kapitánem zela prázdná brána. Kanonýr typu Oldřicha Bakuse nemohl v žádném případě minout – 0:2. Ve 33. minutě se dostal do samostatného úniku Jan Besser, byl ovšem hákován. Nařízeno bylo trestné střílení, které jel sám faulovaný. Besser zkoušel kličku do forhendu, ale proti Řehořovi neuspěl. Jihlavská svatyně zůstala pro domácí stále zakletá, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2.

Dukla do třetí třetiny nastopila s viditelným elánem. Odměnou jí byla třetí branka, kterou vsítil v čase 43:45 po nádherné individuální akci Tomáš Čachotský – 0:3. Jihlavští ani za tohoto stavu nepolevovali v aktivitě. Do přečíslení se dostala dvojice Zeman – Jeslínek. Čtvrtou branku ve své síti odmítl Dominik Furch krásným akrobatickým kouskem. V čase 48:47 přišla toužebně očekávaná chvíle domácích. Nedvěd našel skvěle postaveného Jiřího Novotného, který vykřesal poslední zbytky naděje – 1:3. Ty však spálil v 52. minutě Michal Jeslínek, který téměř kopíroval akci Čachotského – 1:4. Jihlavští hokejisté si ve vyrovnané koncovce vedení pohlídali a mohli se tedy radovat ze zisku 3 bodů.

Dukla tedy jako první tým zlomila sérii úspěšných utkání Berouna na domácím ledě. Toto velmi důležité vítězství ji vyneslo opět na absolutní vrchol prvoligové tabulky, kde jak v dnešním utkání ukázala rozhodně není náhodou.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): Úvodem bych chtěl říci něco, co se přímo netýká utkání. V Jihlavě je rodina fanoušků - Kotenovi, kterým se v rodině přihodilo neštěstí a naši hráči by tímto chtěli své dnešní vítězství věnovat celé rodině věrných fanoušků. Tolik asi úvodem. Odehráli jsme velice dobré utkání. Podařilo se nám udržet oslabení v první třetině, což bylo velice důležité. Dali jsme navíc jeden gól a hráli jsme dobře střední pásmo a podařilo se nám z brejků skórovat. Hráči hráli dobře a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Bylo pro nás hlavně důležité, že pro prohře v Brodě, kde jsme sice nehráli špatně, ale prohráli jsme, tak jsme se vrátili na vítěznou vlnu a od začátku bylo na hráčích vidět, že chtějí bojovat. Bojovali jsme od začátku celých šedesát minut, dobře jsme bruslili, měli jsme výborný pohyb a my trenéři můžeme být spokojení.

Richard Žemlička (Beroun): Věděli jsme, že Jihlava je vynikající soupeř, je v popředí tabulky, má nejlepší obranu v lize a to se potvrdilo. Předčila nás dá se říct skoro ve všem. My jsme začali dobře prvních pět minut, v první třetině jsme navíc měli mám dojem že tři přesilovky, v nichž jsme skoro ani nevystřelili a to byl asi ten největší problém. Za první dvě třetiny jsme měli deset střel a to je na domácí zápas příšerný zvlášť při takovém počtu přesilovek, co jsme měli. Jihlava vyhrála zaslouženě, byla lepší a my si musíme sednout na zadek a hrát zase lépe. Atmosféra v týmu, když hraje dobře a vyhrává, je velice příjemná. Je tam hodně legrace, hodně smíchu, ale hráče jsme samozřejmě s Jirkou Doležalem krotili. Dnes to ale určitě nebylo jen tím, Jihlava je vynikající mužstvo a dnes nám to tu ukázala. Jinak potvrzuji, že Jihlava byla nejlepším týmem, který se tu letos představil. To, že jsme jim ve dvou zápasech dali jediný gól, potvrzuje kvalitu Jihlavy a její skvělou obranu. Máme mladé mužstvo, nehráli jsme dneska dobře, musíme zlepšit všechny činnosti a soustředit se na příští zápas.