Dukla se jede prát o první místo do Chomutova

19.11.2010 / Zdeněk Drla

Ve 20. kole první ligy vyráží Dukla Jihlava na sever Čech. V přímém souboji o první místo vyzve KLH Chomutov. Právě severočeský klub přeskočil po středečním kole Jihlavu a usadil se na špici tabulky. „Budeme pokorní. Chceme tam bodovat, i když víme, že nás nečeká nic jednoduchého," říká před utkáním hlavní trenér Dukly Jihlava Petr Vlk.
Zápas začíná v chomutovském hokejovém stánku v sobotu 20. listopadu v 17:30 hodin.

Severočeský klub už několik let usiluje o vstup mezi tuzemskou hokejovou elitu. Nejinak je tomu i v letošní sezoně. Společně s Ústeckými Lvy patří mezi dva hlavní aspiranty na postup do extraligy.

Trochu paradoxně byl Chomutov letos prvním prvoligovým týmem, který sáhl k výměně trenérů. Stalo se tak po 14. kole, kdy Sveročeši dvakrát po sobě prohráli a přišli o průběžné vedení v tabulce první ligy. „Projev týmu od začátku sezony neodpovídal naším ambicím,“ vysvětlil pro server hokej.cz generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka mladší. Odmítl tak, že by za trenérskou rošádou, kdy tým opustil asistent trenéra Vladimír Kolek a hlavní trenér Jaroslav Liška se posunul na pozici asistenta, stály dvě prohry v Havlíčkově Brodě a doma s Berounem. „Před sezonou jsme jasně řekli, že prioritou je pro nás postup do extraligy. Všechno ostatní bude bráno jako neúspěch. V návaznosti na to jsem požadovali už v průběhu dlouhodobé části odpovídající výkony. To se nedělo, proto jsme přistoupili ke změně,“ doplnil šéf chomutovského klubu.

V posledních pěti utkáních pod novým trenérem Milanem Kašpárkem Chomutovští vždy bodovali. Naposledy na jihu Moravy nadělili Duda a spol. Orlům sedm gólů.

„V Chomutově se udály nějaké změny, které zapůsobily. To poslední utkání ve Znojmě byla pořádná přestřelka. Z jejich strany nás čeká ofenzivní hokej. My tam musíme přijet s dobrou defenzivou a dobrým pohybem," zná optimální recept na sobotního soupeře Petr Vlk. Ten ví, že jeho svěřenci musí podat stoprocentmí výkon. „Je to stejné jako u všech ostatních utkání, bude to těžké. Ale rozhodně tam nejedeme s tím, že bychom měli prohrát," říká důrazné šéf jihlavské střídačky.

V utkání se bude muset obejít bez některých hráčů. Z minulého zápasu s Ústím nad Labem si odnesli hned dva členové červenožluté družiny nepříjmená zranění. „Nemáme Michala Jeslínka a Ondřeje Posmyka. Ondra má natřikrát zlomenou kůstku na noze a Michal si obnovil zranění přitahovače," vypočítává trenér aktuální ztráty. „Tito dva hráči nám budou chybět," říká smířeně. Na sobotní zápas by měla nastoupit mimo marodů kompletní Dukla. „Sestavu máme tak, jak si ji představujeme," dodává Petr Vlk.

Program 20. kola - sobota 20. listopadu 2010:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice (17:00)
KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Chrudim (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Tábor - Orli Znojmo (18:00)
HC Vrchlabí - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc (18:00)

Minulý zápas - 5.kolo:

HC Dukla Jihlava - KLH Chomutov 5:4 (SN)

Branky a nahrávky: 15. Hodek (Malena, Čachotský), 16. Jeslínek (Man, Bezděk), 46. Škumát (Malena), 53. Bakus, rozhodující nájezd Padělek - 21. Sikora (Duda, Pavlas), 30. Selingr (Skořepa, Davídek), 48. Duda (Skořepa), 54. Grof (Skořepa, Havíř). Rozhodčí: Kubeš - Klein, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2703. Střely na branku: 30:46. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4. Třetiny: 2:0, 0:2, 2:2 - 1:0.