3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Dukla v přímém souboji o první místo neuspěla

20.11.2010 / Miroslav Kučera

Po středeční prohře na Horáckém zimním stadionu se nepodařil hráčům Dukly další zápas, tentokrát proti Chomutovu. Před nástupem na led vedli Severočeši v tabulce o jeden bod, Jihlavští tedy opět mohli poskočit na první příčku tabulky. Jihlavě se ale nedařilo. Nějaké šance občas přišli na hokejky hostí, například ke konci zápasu se dostal před bránu Lukáš Krupka, ale za brankovou čáru puk nedostal. Utkání nakonec skončilo 3:0.
20.11.2010 17:30, 1. liga ČR - 20. kolo

Piráti Chomutov

Jarina - Pulpán, Bombic - Mucha, Mudroch - Havíř, Rutta - Duda, Kraft, Zucker - Kůs, Skořepa, Jíra - Seman, Sikora, Davídek - Kuběna, Benda, Radulay - Hruška
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Staněk, Ficenc, Kaláb, Malena, Zelený - Bezděk, Bakus, Zeman, Polcar, Krupka, Škumát, Protasenja, Man, Čachotský, Hollý, Padělek, Hodek
0
Branky a nahrávky: 30. Jíra (Skořepa, Kůs), 39. Jíra (Kůs, Pulpán), 56. Seman (Davídek, Pů ulpán) . Rozhodčí: Trombík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1831. Střely na branku: 50:24. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

V první třetině byli vidět především domácí hokejisté. Vypracovali si několik slibných šancí, jako např. na začátku Petr Jíra, který protáhl ruku Řehoře. Nepříjemným okamžikem byl nekontrolovaný pád Rostislava Maleny na hrazení, po kterém zůstal dlouho ležet na ledě, poté odešel do kabin a v průběhu utkání již nenastoupil.

Domácí hráči hosty prakticky k puku nepouštěli a Řehoř musel být neustále v permanenci. V patnácté minutě dokonce dali modrobílí gól, ale rozhodčí jim zkazil radost písknutím ofsajdu. Zřejmě největší šanci první třetiny měl Jaroslav Kůs. Ten střílel již do prázdné branky, ale za Řehoře zasáhl bravurně nohama Bezděk. První třetina tedy skončila bez branek.

Úvod druhé třetiny příliš šancí nepřinesl. Hosté však začali „vystrkovat růžky“. Např. mladý Zeman kličkoval v útočném pásmu, ale zakončit se mu nepodařilo. V polovině zápasu, při vyloučení hostujícího Protasenjeho, domácí perfektně kombinovali a Petr Jíra poprvé překonal Řehoře.

Hokejisté z Vysočiny měli šanci na vyrovnání o pár okamžiků později, kdy hráli přes minutu se dvěma hráči navíc. Modrobílí však poctivě bránili, a tak přesilovka k vyrovnání nevedla. Skóre se naopak měnilo na druhé straně. Krušnohorci se dostali do úniku tří proti jednomu a ač byl Petr Jíra již takřka pryč ze střelecké pozice, z úhlu zavěsil neomylně pod víko. Druhá třetina tedy skočila za stavu 2:0.

Zřejmě největší šanci Jihlavských spálil na začátku poslední části Protasenja, který propálil obránce a jeho střela skončila na tyči. Následně měli hosté obrovskou příležitost. Severočeši jim totiž nabídli přesilovku pěti proti třem, která trvala skoro celé dvě minuty. Jihlavští však skoro nestříleli a když už vystřelili, Jarina chytal.

Ač se hosté z Vysočiny snažili, zkorigovat nebo vyrovnat skóre se jim již nepovedlo. Definitivní tečkou byla třetí branka v jejich síti. Filip Seman se napřáhl a jeho projektil prorazil vše, co mu stálo v cestě. Utkání se již jen dohrávalo s skončilo za stavu 3:0.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (Chomutov): Určitě jsem spokojený se třemi body, ale nejlepší pro mě je, že jsme Jihlavu nepustili při hře pět na pět prakticky k ničemu. Byla na nás vidět týmová práce, bojovnost a nasazení, takže jsem spokojený.

Vyjádření hostujícího trenéra se nám nepodařilo sehnat.