Porážku Orlům budeme chtít oplatit, slibuje před regionálním derby útočník Adam Zeman

23.11.2010 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava a Orli Znojmo. Dva regionální rivalové. Jihomoravané poslali před jedenácti lety Duklu do první ligy, sami v nejvyšší hokejové soutěži ale vydrželi pouze deset sezon. Letos se oba týmy potkali už třikrát, dvakrát v letní přípravě v rámci Regionálního poháru, jednou v „ostrém" ligovém zápase. A právě utkání šestého kola první ligy ze začátku října letošního roku leží fanouškům jihlavského týmu v žaludku. Dukla tehdy poprvé v sezoně vyšla bodově naprázdno. Na ledě Znojma prohrála 1:3. „Orlům budeme chtít porážku oplatit," slibuje před duelem 21. kola mladý útočník Jihlavy Adam Zeman.
Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 24. listopadu v 17:30 hodin.

Ve dvou posledních zápasech Dukla nebodovala. Minulou středu nestačila na domácím ledě Ústeckým Lvům, v sobotu padla v Chomutově. Po dvojzápase s favority na postup do extraligy by mělo přijít pár snadnějších zápasů. I když, jak dosavadní výsledky ukazují, týmy v soutěži jsou nezvykle vyrovnané a mnohé ze spodních pater tabulky dokáží potrápit favority.

Dukle patří třetí příčka, Znojmo je s pětadvaceti body jedenácté. „Teď jsme dvakrát prohráli, takže si budeme muset zvednout trochu sebevědomí a zase se dotáhnout na první dva týmy tabulky," plánuje devatenáctiletý útočník Adam Zeman. „Doufám, že nám to vyjde. Myslím, že jsme dobře připravení, i když to ale nebude nic jednoduchého," dodává jedním dechem.

Dukla je stále v kontaktu s oběma favority na špici tabulky. A může se spolehnout na statisticky nejlepší obranu v lize. Znojmo v posledních šesti zápasech nebralo ani bod, takže určitá psychická výhoda by měla být na straně domácího týmu. „Možná to nějaká výhoda bude, ale Znojmo bude chtít taky vyhrát. Přeci jen šest porážek v řadě není nic příjemného. Budou se chtít chytit," přemítá Adam Zeman.

Zápasy se Znojmem získávají v poslední době parádní náboj. A jsou hojně navštěvované. „Těším se, že to bude takové menší derby. Určitě to bude dobrý zápas," má jasno Zeman, který rád uvidí na Horáckém zimním stadionu opět zaplněné ochozy. „Tak na to se také těším. Snad přijde znovu plno fanoušků, kteří nás budou podporovat. Potřebujeme to," vzkazuje příznivcům červenožlutých barev.

21. kolo: středa 24. listopadu:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Tábor (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo (17:30)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Chrudim - HC VCES Hradec Králové (18:00)
HC Olomouc - HC Vrchlabí (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Minulý vzájemný zápas: 6. kolo:

Orli Znojmo - HC Dukla Jihlava 3:1
Branky a nahrávky: 28. Haman (Štach), 49. Staněk (Hradecký), 59. Orsava (Štach, Plášek) - 36. Jeslínek (Kaláb). Rozhodčí: Florian - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 1788. Průběh utkání: 1:0, 1:1. 3:1. Třetiny: 0:0, 1:1, 2:0