Dukla Jihlava vyráží na jih Čech. Sobotním soupeřem je Tábor

26.11.2010 / Zdeněk Drla

Duklu Jihlava čeká další tým s opeřencem ve znaku. Po znojemských Orlech jsou to Kohouti z Tábora. Na jih Čech vyráží jihlavský tým v sobotu. Po jedenadvaceti odehraných kolech patří svěřencům trenérského dua Petr Vlk Patrik Augusta třetí místo, Tábor je desátý. V sedmém kole podlehla Dukla na vlastním ledě Táborským 1:2. „Takovéhle zápasy musíme zvládnout, takže tam pojedeme zvítězit a sebrat jim body," hlásí odhodlaně útočník Aleš Padělek, kterému se postaví jeho o šest let starší bratr Ivan, jenž hájí právě barvy sobotního soupeře.
Zápas mezi HC Tábor a HC Dukla Jihlava začíná v sobotu 27. listopadu v 18 hodin.

Zápas na jihu Čech bude pikantní pro bratrskou dvojici Padělků. Aleš hájí barvy Jihlavy, Ivan obléká táborský dres. „První zápas jsem musel kvůli technickým důvodům vynechat, takže i přes naši výhru panovalo u mě spíš rozčarování. Na nějaké špičkování jsme neměl ani pomyšlení,“ uvedl pro server hokej.cz Ivan Padělek. „Teď si ale s bráškou určitě zavoláme a pohecujeme se,“ doplnil zanedlouho šestatřicetiletý útočník Tábora.

Ve velmi odlehčeném duchu pokračoval i směrem k sobotnímu duelu dvaadvacátého kola. „Spojím se i s dalšími kluky z Jihlavy. Musíme je trochu psychicky rozložit, aby prohrávali 2:0 už při nástupu na led,“ cukají zkušenému borci znovu koutky.

Dále už pokračoval vážným tónem. „Jako tamní rodák výsledky Jihlavy sleduji, i když tam nepůsobím. V předešlých letech se trochu trápili, ale v této sezoně válí. Daří se jim a rozjeli se velice slušně,“ ocenil formu Dukly. „Letos mají slušný mančaft,“ dodal pro server hokej.cz

Jeho mladší bratr Aleš věří, že Dukla odčiní domácí porážku 1:2 a v Táboře bude naplno bodovat. „Doufam, ze se nam tam podaří odehrát dobrý zápas. Minule nám to doma nevyšlo, nepadaly nám tam góly, proto jsme prohráli," ohlíží se za zápasem zkraje sezony. „Když budeme hrát tak jako proti Znojmu, měli bychom v Táboře uspět," je přesvědčený třicetiletý forvard.

Tábor hraje se střídavými výsledky. Dokáže řádně potrápit i favority soutěže. Na osmou příčku ztrácí čtyři body. V posledních dvou zápasech porazili svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose Znojmo a Třebíč. „Tábor má zkušené mužstvo doplněné mladými hráči. Trenér je nutí hrát agresivní útočný hokej. Bude to nebezpečný soupeř, ale já věřím, že tam uspějeme," říká Aleš Padělek, který má na svém kontě sedm gólů, tedy stejně jako jeho starší bratr. „Zajímají mě spíše naše výkony. S bráchou se sice potkáváme, ale v poslední době hokej nějak moc neřešíme," dodává.

Po sobotě čeká družinu trenéra Petra Vlka hned v pondělí zápas v Benátkách nad Jizerou a poté série tří domácích zápasů s Pískem, Olomoucí a Chrudimí. Podaří se hráčům v červenožlutých dresech zopakovat úspěšnou šňůru z první půle první části ligy? „Bylo by to skvělé. Ta série zápasů bez prohry byla super. I celý tým pak táhne jinak, když se vyhrává. I další zápasy byly dobré, bohužel byli lepší soupeři. Chomutov hrál výborně, dokázal nás přehrát. Pokud ale budeme psychicky v pohodě, dokážeme uhrát dobrý výsledek s každým," dodává Aleš Padělek.

Zápasy 22. kola:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
Orli Znojmo - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
KLH Chomutov - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:30)
HC Tábor - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Vrchlabí - HC Chrudim (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Stadion Litoměřice (18:00)