2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Kohouti i podruhé vyzráli na Duklu, ta se vrací bez bodů

27.11.2010 / Markéta Částková

Jihlavský tým vyjel v sobotu na soupeřův led do Tábora. S Kohouty se Jihlava v letošní sezoně už jednou střetla, avšak body z toho netěžila. Stejně tak tomu bylo i dnes. Milan Řehoř celkem dvakrát lovil puk ze své branky, kdežto soupeřův gólman Čech zůstal nepokořen. Domácí Tábor si tak po zápase připisuje plné tři body za výhru 2:0 na jihlavským soupeřem.
27.11.2010 18:00, 1. liga ČR - 22. kolo

HC Tábor

Čech - Hartman, Černý, Horáček, Havran, Lukáč, Kudrna - Kratzer, Štrba, Kocar - Voříšek, Mrkvička, Šperger - Padělek I., Kostourek, Nedorost - Andres
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Suchý, Staněk, Jaroš, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Bezděk, Zeman, Man - Protasenja, Padělek, Škumát - Pometlo, Hollý, Krupka
0
Branky a nahrávky: 28. Horáček, 41. Šperger (Kocar). Rozhodčí: Petružálek - Flégl, Šperl. Vyloučení: 10:3, navíc Krupka (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1510. Střely na branku: 30:42. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Úvodní třetina mezi táborskými Kohouty a jihlavskou Duklou nepřinesla žádné brankové pozdvižení. Gólové šance však byly k vidění na obou stranách. V půli druhé minuty byli v ohrožení hosté, když Ivan Padělek číhal za jihlavskou bránou na ten správný okamžik, kdy přihrát spoluhráči před odkrytou jihlavskou klec. Důraznou stopku mu však udělali červenožlutí obránci. Hra se střídavě odehrávala na obou stranách kluziště. Útočnou akci hostů, když Škumát nahrál na okraj kruhu Bezděkovi, si gólman Čech pohlídal. V půli 13.minuty přišla početní výhoda pro Jihlavu. Hosté se sotva usadili v útočném pásmu, když byl udělen trest Lukáši Krupkovi 5 + do konce utkání. Ten se vrhl pod nohy protihráči Štrbovi. Štrba kvůli zranění kyčle zápas nedokončil. Ani domácí však nedokázali puk dotlačit za brankovou čáru, a tak se první třetina dohrála bez gólů.

Začátek druhého dějství sehráli hosté v početní výhodě, ovšem výsledek veškerý žádný. Ve 28. minutě však našel recept na jihlavskou obranu Jan Horáček, který vyloženě proplul mezi hostujícími beky, a střelu mířenou nad Řehořovu lapačku poslal svůj tým do vedení – 1:0. Vyrovnat skóre nedokázal ani projektil Bakuse z mezikruží. V čase 34:33 po souboji u mantinelu, vysklil jihlavský Zeman svoji hokejkou plexisklo, a hra byla přerušena.

Po přestávce se dohrálo chybějících pět minut a po výměně stran rovnou začala třetí třetina. Z ní neuplynula ani minuta, když domácí odskočili na dvougólový rozdíl. Zdeněk Šperger přijal mezi kruhy přihrávku od Kocara, a lehce přestřelil Řehořovy betony – 2:0. Na tomto výsledku se již nic nezměnilo, a tak body zůstávají v Táboře.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava