Duklu čeká trojice domácích zápasů. Jako první přijíždí Písek

30.11.2010 / Zdeněk Drla

Duklu Jihlava čeká série tří domácích utkání. Jako první přijíždí jihočeský Písek. Ten se po pondělní domácí výhře 9:1 nad Znojmem odpoutal z posledního místa prvoligové tabulky. Do Jihlavy přijíždí soupeř, který bude chtít urvat nějaké body. Před čtrnácti dny vedení jihočeského klubu odvolalo trenéra a příchod nového kouče mužstvo zvedl. „Bude to težký zápas, podle mě zabetonují střední pásmo," přemítá před zápasem zkušený obránce Dukly Jihlava Rostislav Malena.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Pískem začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 1. prosince v 17:30 hodin.

Písek nasázel v pondělním kole doma Znojmu devět branek, sám inkasoval jen jednou. Také podle tohoto výsledku lze usuzovat, že na Vysočinu přijíždí úplně jiný tým, než se kterým se červenožlutí utkali v 9. kole. Tehdy zvítězili jihlavští hráči 3:1. Jenže od té doby se toho v jihočeském klubu hodně událo.

Po devatenácti odehraných kolech měli Písečtí na svém kontě 16 bodů. Vedení klubu proto sáhlo ke změně trenéra. Z postu hlavního kouče odvolalo Rudolfa Suchánka, který mužstvo přivedl po letech zpět do první ligy a začalo hledat náhradu. A pod novým šéfem střídačky Aloisem Chlustinou začal tým šlapat.

Hned v prvním zápase sebral Písek dva body favorizovanému Ústí nad Labem, když uspěl v nájezdové loterii. V sobotu sice nestačil dalšímu aspirantovi na postup Chomutovu, chuť si ale spravil právě v pondělním 23. kole, kdy zaznamenal rekordní výhru dosavadního průběhu první ligy.

„Musíme vycházet ze zabezpečené obrany. Bude záležet na tom, jak se prosadíme dopředu," hledá recept na letošního nováčka první ligy Rostislav Malena, který ve dvacátém kole na ledě Chomutova utržil nepříjemné a hlavně bolestivé zranění. „Přeletěl jsem přes nohu protihráče hlavou přímo do mantinelu a zlomil jsem si nos," popisuje třiatřicetiltý bek, jak přišel k újmě, která ho na dva zápasy vyřadila ze hry. „Hned v pondělí jsme byl na operaci, nos mi srovnali a už ve středu mě pouštěli domů," dodává.

Zranění je bolestivé, přesto se Rostislav Malena objevil na ledě už v pondělním zápase v Benátkách. „Nesmím ale dostat žádný úder, proto hraji s chráničem," říká opora zadních řad Dukly Jihlava.

Zápasy 24. kola - středa 1. prosince:

HC Dukla Jihlava - IHC KOMTERM Písek (17:30)
Orli Znojmo - HC Olomouc (17:30)
KLH Chomutov - HC Chrudim (17:30)
HC Tábor - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Vrchlabí - SK Kadaň (18:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Minulý vzájemný zápas - 9. kolo:

IHC Písek - HC Dukla Jihlava 1:3
Branky a nahrávky: 20. R. Procházka (Kudrna, Pšurný) - 23. Padělek (Pitule, Malena), 25. Čachotský, 53. Čachotský (Bakus, Hodek). Rozhodčí: Dvořák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8 (bez využití). Diváci: 856. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3. Třetiny: 1:0, 0:2, 0:1