4:2
(0:0, 1:1, 3:1)

Jihlava si připsala povinné vítězství proti Písku

01.12.2010 / Luboš Jaroš

Před zápasem dvou týmů z opačných pólů tabulky byla favoritem domácí Dukla. Chuť po gólech však domácím kazil výborně chytající Jágr, a tak diváci museli čekat na branku až do druhého dějství, kdy přesně mířil Daniel Hodek. Hosté ještě odpověděli Janem Fadrným, to už však bylo vše. Závěrečná dvacetiminutovka patřila opět hráčům v červených dresech, když přesně skóroval Tomáš Pitule, Aleš Padělek a Oldřich Bakus. Hosté už Lukášem Luňákem pouze snížili na konečných 4:2.
01.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Suchý, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Kaláb - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Krupka, Pitule - Kucsera, Maliník, Bezděk - Protasenja, Hollý, Škumát - Polcar
4

IHC Králové Písek

Jágr - Dvořák, Všetečka, Vráblík, Výborný, Procházka, Jank, Kalečík - Luňák, Dragoun, Kudrna - Bauer, Fadrný, Ferebauer - Suja, Pšurný, Slavík - Kellner, Polodna
2
Branky a nahrávky: 21. Hodek (Čachotský, Malena), 51. Pitule (Malena, Padělek), 53. Padělek (Dobrovolný), 58. Bakus (Malena, Čachotský) - 32. Fadrný (Výborný, Ferebauer), 60. Luňák (Dragoun). Rozhodčí: Smitka - Reich, Svoboda. Vyloučení: 6:11, navíc Jágr (PIS) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1297. Střely na branku: 51:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

V utkání dvou týmů z opačných pólů tabulky byla favoritem jihlavská Dukla, která se navíc před zápasem posílila o Lukáše Kucseru a Romana Maliníka z Vítkovic.

Úvod utkání patřil domácím, ve 2. minutě předvedli krásnou souhru Hodek, Malena a zakončující Bakus, jenže Jágr byl dobře postavený. První šance jakoby předznamenala i další průběh první dvacetiminutovky. Jihlava bušila do soupeře, Jágr však výborně lapal. Na druhé straně Řehoř si připsal první těžší zákrok až v 9. minutě. Když brankou neskončila ani šance Bakuse, kterého vybídl ke skórování zpoza branky Hodek, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Jágr zlobil jihlavské střelce celou úvodní část hry, ale v úvodu prostředního dějství musel kapitulovat i on. Překrásná souhra Maleny, Čachotského a do prázdné branky zakončujícího Daniela Hodka znamenala vedení 1:0. Domácí vstřelená branka nabudila, od další pohromy však Písek chránil Jágr. Hosté začali cenit zuby od poloviny zápasu a jejich snaha znamenala vyrovnání ve 32. minutě, kdy Řehoře nadvakrát překonal Jan Fadrný, 1:1.

Závěrečnou třetinu zahájil šancí Fadrný, Řehoř jeho pokus vytěsnil do rohu. Ve 49. minutě Protasenja v nájezdu 2 proti 1 volil místo přihrávky střelu, ta však skončila v náruči Jágra. O chvíli později se však skóre přeci jen měnilo. Malena nahodil puk od mantinelu a před brankou tečoval Tomáš Pitule, 2:1.

Další branku přidal v 53. minutě Aleš Padělek, který vymetl svojí typickou střelou horní růžek, 3:1. Brankostroj pokračoval i v 58. minutě, kdy využil přesilovou hru Oldřich Bakus, 4:1. Závěr utkání přinesl snížení hostů. Střelu Dragouna tečoval Lukáš Luňák a upravil tak na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání, do 50. minuty jsme drželi krok a šanci na dobrý výsledek. Dost nám ubývaly síly, protože 11 vyloučených je proti týmu, jako je Jihlava strašně moc. Chtěl bych klukům poděkovat a vyzdvihnout výkon Jardy Jágra. Odchytal parádní zápas.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Věděli jsme, že Písek odehrál poslední utkání proti Znojmu velmi dobře. Přece jenom se jeho výsledky zlepšily. Hra v první třetině nebyla vyloženě špatná, ale neproměňovali jsme šance, které bychom normálně proměnili. Trápíme se, než dáme góla. Byla tam také spousta výpadku, kdy například někde necháte puk. Ve třetí třetině se výkon zlepšil. Jsem velmi rád za 3 body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava