Dukla jede na led nováčka do Litoměřic

10.12.2010 / Zdeněk Drla

První část prvoligové sezony spěje rychlým krokem do svého závěru. Do konce základní části zbývá odehrát pouhá čtyři kola. V nich se Dukla Jihlava, která momentálně figuruje na třetí příčce tabulky, představí dvakrát venku a dvakrát doma. V sobotu 11. prosince zavítá na led nováčka HC Stadionu Litoměřice. Zápas začíná v Kalich Areně v 17 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím textového onlajnu.

Dukla se i přes středeční prohru s Chrudimí drží na dostřel vedoucí dvojice favoritů. Na záda jí ale nebezpečně dýchají Beroun a Hradec Králové. Jihlavští chtějí ukončit sérii neúspěchů a z venkovního zápasu by rádi přivezli plný počet bodů. Naposledy se jim to povedlo před čtyřmi týdny z Vrchlabí. „Jsme silný tým, jak v kabině, tak na ledě. A já svému týmu věřím. Věřím, že se zvedneme a budeme předvádět stejné výkony jako na začátku sezony," řekl gólman Marek Benda, který se po nevydařené první třetině zápasu s východočeskou Chrudimí postavil do branky Jihlavy. V letošní sezoně vůbec poprvé! „Jsme teď na nule a můžeme jít jenom nahoru," přemítal ve středu mladý gólman.

Sobotní soupeř jihlavských hokejistů - HC Stadion Litoměřice - patřil do 15. kola základní části k překvapením první ligy. Jako nováček si v soutěži vůbec nevedl špatně. Do té doby si držel domácí neporazitelnost a v tabulce se pohyboval kolem osmého místa. Právě v patnáctém kole dobyli Kalich Arenu přemožitelé Dukly v posledním zápase. Olomoučtí Kohouti odjížděli z Litoměřich se třemi body za výhru 5:0. Od tohoho utkání získali Sveročeši pouhých sedm bodů, i když se mohou pochlubit tím, že o jeden obrali Ústecké Lvy a dokonce o dva favorizovaný Chomutov. Ve středečním utkání 26. kola podlehli Znojmu 1:3.

Při pohledu na tabulku první ligy po 26 kolech se zdá být jasné, kdože bude favoritem sobotního utkání. Dukle patří třetí příčka se 48 body, Litoměřice se propadly na předposlední místo. Mají bodů devětadvacet. Rozdíl je tedy patrný. Z porovnání posledních tří zápasů to už tak patrné není. Oba soupeři získali od 24. do 26. kola shodně tři body - Dukla za vítězství nad Pískem, Stadion sebral dohromady tři body oběma aspirantům na postup. Brankáři obou týmů lovili puk ze svých branek shodně osmkrát. Dukla skórovala pětkrát, severočeský tým se ze vstřeleného gólu radoval šestkrát. Jak dopadne druhé vzájemné měření sil v sezoně, uvidí diváci na litoměřickém stadionu od 17 hodin.

Zápasy 27. kola - sobota 11. prosince:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00(
SK Kadaň - Orli Znojmo (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Olomouc - IHC KOMTERM Písek (17:00)
HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - KLH Chomutov (17:30)
HC VCES Hradec Králové - HC Tábor (18:00)
HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Minulý vzájemný zápas - 12. kolo:

Branky a nahrávky: 12. Protasenja (Polcar), 22. Padělek (Krupka, Kaláb), 27. Bakus (Čachotský, Hodek), 33. Padělek (Pitule, Krupka), 56. Zeman (Čachotský, Bakus) - 40. Hlusička (Vobořil, Šrámek). Rozhodčí: Florián - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1999. Střely na branku: 42:14. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1. Třetiny: 1:0, 3:1, 1:0