4:5sn
(0:1, 3:1, 1:2 - 0:0 - 0:1)

Dukla vydolovala v Litoměřicích dva důležité body

11.12.2010 / Luboš Hodys

Jihlavští hokejisté si chtěli vylepšit nepříliš povedené renomé z posledních zápasů. Do utkání vstoupili aktivněji, ve 14. minutě poslal Duklu do vedení Lukáš Kucsera. Domácí však díky bleskovému úvodu druhého dějství skóre otočili a dostali se do vedení. Ve třetí části naopak převrátili vedení na svou stranu hráči Dukly. Zápas plný zvratů dokráčel až k samostatným nájezdům, ve kterých se nakonec radovali hráči Dukly. Rozhodující nájezd proměnil Jiří Dobrovolný.
11.12.2010 17:00, 1. liga ČR - 27. kolo

HC Stadion Litoměřice

Volke - O. Kříž, Evan, Martinka, Vobořil, Kolbaba, Štěpánek, Brož – Tvrzník, Šinágl, Doležal – Horčička, Slížek, Hašek – Přeučil, Rod, Novák – P. Kříž, Hlusička, Heinisch
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Šidlík, Malena, Zelený, Dobrovolný – Čachotský, Bakus, Kucsera – Škumát, Maliník, Krupka – Hodek, Zeman, Hollý – Protasenja, Padělek, Bezděk
5
Branky a nahrávky: 23. Rod (Přeučil, Novák), 24. Heinisch (Hlusička, P. Kříž), 30. O. Kříž (Evan), 58. Slížek (Hašek, Vobořil) - 14. Kucsera (Hodek), 29. Čachotský (TS), 54. Kaláb (Ficenc, Čachotský), 58. Padělek (Kaláb, Dobrovolný), rozhodující nájezd Dobrovolný. Rozhodčí: Zubzanda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1350. Střely na branku: 43:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Od počátku dnešního utkání bylo jasné, že dnes nebude pro domácí Stadion zisk bodů jednoduchý úkol. Hráči Dukly Jihlava začali hned s důraznější hrou, ovšem všechny zákroky byly v rámci pravidel a to i na straně domácích hráčů, protože během první třetiny nedošlo k jedinému vyloučení. V čase 13:31 hráč Dukly Kucsera střelou po přihrávce zpoza branky otevřel skóre zápasu spíše nahozením než střelou bránu, kdy puk doklouzal za Volkeho záda za jeho betony. Diváci v Kalich Areně v první části viděli pouze jeden gól, a proto tato třetina skončila stavem 0:1.

Druhá třetina začala větším tlakem hostující Dukly a během první minuty se domácí dvakrát zachraňovali zakázaným uvolněním. Hned poté ale domácí chytili dech a v čase 22:28 hráč Stadionu Rod z pravé strany přihrával před bránu jihlavského Řehoře, za jehož záda srazil puk jihlavský obránce. Tento vyrovnávací gól na 1:1 domácí hráče zvedl a jejich zvýšený tlak vyústil v další rychlý gól, kdy Heinisch překonal po dorážce jihlavského Řehoře a poslal Stadion do vedení 2:1. Domácí si nadále vytvářeli tlak a ve 28. minutě utkání hlavní rozhodčí poprvé vylučoval a na trestnou lavici poslal jihlavského Zeleného za nedovolené bránění.

V přesilovce domácích došlo ovšem po špatné přihrávce Štěpánka k šanci jihlavského Čachotského, při které byl ale faulován a po nařízeném trestném střílení, které proměnil bez problémů, vyrovnal na 2:2. Na konci 29. minuty poslal hlavní rozhodčí tým Dukly do tří, když Ficenc vyhodil puk mimo ledovou plochu. Následnou přesilovku litoměřičtí využili a střelou z první překonal Řehoře litoměřický Kříž. Litoměřice tím šli opět do vedení stavem 3:2. Po velmi aktivní první polovině druhé třetiny došlo v druhé polovině k několika šancím na obou stranách, které ovšem neskončili vytouženým gólem a do kabin šli hráči obou týmů za stavu 3:2.

Poslední část sobotního souboje domácího Stadionu s Duklou Jihlava začala opět větším tlakem hostí, kdy se nedokázali litoměřičtí uvolnit ze svého obranného pásma tři minuty. I v dalších minutách si více šancí vytvářeli hosté, ale ve 47. minutě fauloval jihlavský Šidík. Domácí se touto přesilovkou uvolnili z jihlavského sevření a i po jejím skončení si vytvářeli větší množství šancí. V 52. minutě ovšem byl vyloučen po závaru před domácí brankou litoměřický Doležal za nedovolené bránění. Hráči Stadionu ovšem oslabení přežili bez úhony a dokonce se dostali do šance. V čase 53:45 si Volke vyjel z brány a a jihlavský Kaláb se střelou od modré nemýlil. Hráči Dukly tímto vyrovnávacím gólem na 3:3 jakoby získali novou sílu a vytvořili si během chvíle několik velmi nebezpečných šancí.

V 56. minutě došlo k velké šanci i na straně Stadionu, kdy se dostal Šinágl k samostatnému nájezdu, tato šance skončila v rukou jihlavského brankáře. Jihlavští hráči si zvýšenou aktivitou vynutili faul domácích a následnou přesilovku využil Padělek, který tečoval střelu od modré přímo do brány domácích. Ovšem za dalších 17 vteřin se Stadionu opět podařilo srovnat skóre na 4:4, kdy Slížek z bezprostřední blízkosti po dorážce překonal jihlavského brankáře. Vyrovnaný stav vydržel až do sirény oznamující třetí třetinu a oba týmy šli do prodloužení.

Aktivní hra obou dnešních soupeřů pokračovala i v prodloužení a šance domácích se střídali se šancemi hostů, ale ani jedna tato šance nebyla využita, a proto diváci viděli nájezdy, v kterých se bude rozhodovat, kterému týmu bude připočten druhý cenný bod. Jediný gól se podařilo vsítit jihlavskému Dobrovolnému a Jihlava si tím domů odváží 2 body.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Jihlava):
Myslím si, že jsem utkání začali velice dobře. V první třetině jsme byli aktivnější než domácí tým. Pak jsme ale zaspali začátek druhé třetiny, kdy domácí viditelně přidali. Měli jsme problémy s obranou v naší třetině a dostali jsme dvě branky. Nakonec jsme zápas otočili a dotáhli ho až do vítězství.

Jste spokojeni se svým momentálním postavením v tabulce?

Třetí místo je pěkný místo. Teď jsme měli ale špatnou sérii, kdy jsme prohrávali, ale nikdy to netrvalo více jak dvě utkání. Myslím si, že každý tým projde v sezóně obdobím, kdy se mu tolik nedaří. A protože to dnes bylo vyrovnané utkání, tak jsou dva body pro nás cenné.

Váš tým odehrál dobře první a třetí třetinu. Ta druhá byla horší.

Litoměřice začaly být v této části utkání aktivnější. My jsme začali být pasivní. Asi v domění, že vedeme jedna nula a že se nám první třetina podařila. Domácí nás začali přehrávat v našem obranném pásmu, kde jsme ztráceli kotouče. Kluci ale celý zápas bojovali a nakonec jsme získali cenné dva body.

Nemrzí vás, že jste tři minuty před koncem vedli a nakonec o jeden bod přišli?

Ne, myslím si, že po vyrovnaném utkání jsou pro nás i dva body dobré. Vždyť jsme po druhé třetině prohrávali.

Daniel Tvrzník (Litoměřice):
Pro nás je bod za dané situace z dnešního zápasu málo. Nechci ale říci, že jsme si zasloužili body tři. Myslím si, že jsme viděli vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem. Ale pokud vedeme po dvou třetinách tři ku dvěma, tak si nemůžeme za naší situace body ztrácet. Dostali jsme branky po dvou hloupých chybám v situacích na které hráče při tréninku upozorňovali a kreslili si to i na tabuli. Na co jsme hráče připravovali, tak to jsme nezvládli. Jednu branku jsme dostali přímo po buli. To se nesmí stát. Ve druhé třetině jsme se začali tlačit do branky, což nám v první třetině chybělo. Dneska v naší situaci je pro nás bod málo.

Máte pocit, že se výkon týmu po zápasech s celky z popředí tabulky zlepšil?

Myslím si, že nám pomohlo utkání v Ústí. Je jen škoda, že jsme zlepšenou formu nepotvrdili při zápase ve Znojmě. Tam jsme určitě horší nebyli, ale body si neodvezli žádné. Body, které sbíráme s celky z popředí tabulky jsou pro nás důležité. My ale musíme bodovat s celky, které jsou v tabulce okolo nás. Teď nás čeká utkání v Benátkách a doma s Pískem. To budou pro nás klíčové zápasy. Tyto zápasy musíme zvládnout, abychom si bodově pomohli. Zatím sbíráme body po bodu, nebo po dvou. To je málo. Nám chybí ta vyhraná utkání za tři body. Byli jsme uspokojeni po první polovině základní části, kdy se nám dařilo. Ta druhá polovina už nám tolik nevychází. Ale poslední čtyři zápasy už byly lepší a výkon se zvedl. Stále se ale musíme rvát o každý bod. Nám se hraje dobře s týmy, které chtějí hrát hokej. S těmi hodně bránícími je to už horší. My se neumíme tlačit do postavené obrany. Chtěli jsme využít toho, že Jihlava neměla poslední výsledky ideální, ale bohužel, dnes je pro nás i bod málo.

Necítili by domácí křivdu, kdyby odešli ze zápasu bez bodu?

Jako křivdu bych to nebral. My si musíme ty body nějak zasloužit. Křivdu bych cítil, kdy se nám stalo to, co ve Znojmě, kdy nám rozhodčí neuznal regulérní branku. Nebo při zápase s Chomutovem, kdy rozhodčí uznal branku, která vůbe nebyla. Dneska jsme odehráli vyrovnané utkání a kdybychom prohráli, tak by to byla samozřejmě velká škoda. I když jsme dnes bod uhráli, tak já jsem zklamaný, protože my musíme vyhrávat v této situaci za tři body.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava