Derby Vysočiny je znovu tady! Dukla jede na Rebely

28.12.2010 / Zdeněk Drla

Po devíti dnech čeká Duklu Jihlava opakování derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem. Tentokrát však míří družina trenéra Petra Vlka na led Rebelů do Kotliny. Poslední zápas jihlavských hokejistů v tomto kalendářním roce začíná ve středu 29. prosince v 17:30 hodin. Pojeďte povzbudit červenožluté v boji s regionálním rivalem!

Jihlavská Dukla se s Rebely v letošním soutěžním ročníku utká již potřetí. V prvním vzájemném měření sil prohráli hokejisté z krajského města na ledě vyprodané Kotliny 1:3, těsně před vánočními svátky naopak uspěli v domácím prostředí. Na slušně zaplněném Horáckém zimním stadionu (3663 diváků) porazili svého soka fotbalovým výsledkem 1:0. „Věřím, že dáme více gólů, ale kdyby to dopadlo úplně stejně za tři body, tak bych ten výsledek klidně bral," říká jihlavský obránce Tomáš Kaláb. „Hlavní je v tomto zápase vyhrát," dodává třiadvacetiletý hokejista.

V minulém kole bodovala pouze Dukla. Havlíčkův Brod odehrál první zápas nadstavbové části na ledě jednoho z favoritů první ligy Ústeckých Lvů. A prodloužil své střelecké trápení. Poprvé skórovali svěřenci trenéra Petra Nováka až za stavu 3:0 pro Severočechy. Na bodový zisk to už nestačilo. To Jihlava v prvním zápase druhé části soutěže hostila stejného soupeře jako v prvním ligovém duelu v září. Na Vysočinu dorazili Berounští Medvědi. Dukla se ujala vedení již v osmé minutě, soupeř dokázal v prvním dějství srovnat, stejná situace se opakovala ve třetí třetině a když nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, musley přijít na řadu samostatné nájezdy. V této loterii byli šťastnější Středočeši.

Jaký je tedy recept na Havlíčkův Brod? „Musíme na ně vyrukovat s dobrou obranou, hrát dobře odzadu. A určitě přidáme nějaké góly," má jasno Tomáš Kaláb. Mladý obránce se už těší na hojnou návštěvu, kterou atraktivní derby v havlíčkobrodské Kotlině slibuje. „Doufám, že naši fanoušci přijedou v co největším počtu a podpoří nás. Minule byla v Brodě výborná atmosféra. Jako doma! Věřím, že to zopakují," přeje si Tomáš Kaláb.

Do hlediště bez prskavek a bez piva
Pořadatelská služba upozorňuje, že není možné vnášet na zimní stadion žádnou pyrotechniku, včetně prskavek. Diváci také nebudou do hlediště vpouštěni s pivem.

32. kolo, středa 29. prosince 2010

Skupina A:
Orli Znojmo - HC Olomouc (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (17:30)
KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Skupina B:
IHC KOMTERM Písek - HC Tábor (18:00)
HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Vrchlabí - SK Kadaň (18:00)