Druhou část nadstavby začíná Dukla v Berouně

18.01.2011 / Zdeněk Drla

Posledních sedm zápasů nadstavbové části mají před sebou hráči Dukly Jihlava. Tým trenéra Petra Vlka sehraje první odvetný zápas druhé části soutěže na ledě Berounských Medvědů. Středočeši v posledních sedmi zápasech, kdy se utkali s týmy z lepší osmičky, uhráli všeho všudy tři body. Dva z nich sebrali Dukle v prvním zápase nadstavby, když vyhráli na Horáckém zimním stadionu 3:2 po samostatných nájezdech. „Možná teď mají nějakou povánoční krizi, ale Beroun je doma silný," říká jihlavský obránce JIří Dobrovolný.
Zápas na berounském zimním stadionu začíná ve středu 19. ledna v 18 hodin. Textový onlajn přenos můžete sledovat zde

Berounští Medvědi v posledních sedmi kolech bodovali pouze dvakrát, dva body brali svěřenci trenéra Richarda Žemličky v Jihlavě a bod ve Znojmě. Ve skupině A jim patří osmá příčka se ziskem 52 bodů, Dukla drží stále třetí místo. Na svém kontě má 65 bodů.

Medvědi drželi v první části sezony dlouhou dobu domácí neporazitelnost. Plný počet bodů si ze stadionu u Berounky odvezli až v 16. kole právě hráči Dukly Jihlava. Podaří se červenožlutým znovu bodovat? „V této fázi sezony potřebujeme bodovat každý zápas, nejenom v Berouně," vysvětluje obránce Jiří Dobrovolný, který ví, že doma Medvědi body jen tak nerozdávají. Svědčí o tom i jejich výsledky v nadstavbové části, i když se jim nedaří. S Hradcem Králové odehráli Berounští vyrovnanou partii a prohráli fotbalovým výsledkem 0:1, Havlíčkův Brod také vyhrál, ale inkasoval hned pětkrát (5:6). Beroun je po Písku druhým nejméně skórujícícm týmem celé soutěže. V 37 kolech se jeho střelci zapsali do statitik pouzte čtyřiaosmdesátkrát. Přesto bývá houževnatým soupeřem.

„Beroun je ale doma silný, to ukázal už v základní části. Teď možná mají nějakou vánoční nebo povánoční krizi, ale můžou se zase zvednout," přemítá Dobrovolný, který ale věří, že Dukla přiveze ve středu večer všechny body. „Chceme vzhrát každý zápas," dodává rázně.

Právě dobrý výsledek ze středečního zápasu by byl tou nejlepší pozvánkou na sobotní derby s Havlíčkovým Brodem. „Do soboty je ale ještě daleko. Teď musíme zvládnout zápas v Berouně," má jasno Jiří Dobrovolný.

Pohled do statistik:

Nejproduktivnějším hráčem Berounských Medvědů je útočník Jiří Hašek, který se v sezoně prosadil třináctkrát, přidal i deset asistencí. Druhý je veterán Jaroslav Nedvěd (9+13), který rozhodl v posledním vzájemném duelu Dukly s Berounem samostané nájezdy.
Statistikám Jihlavy vévodí nyní Tomáš Čachotský s jedenačtyřiceti kanadskými body za 18 gólů a 23 asistencí, druhý je kapitán týmu Oldřich Bakus (20+20), třetí Daniel Hodek (12+24).

Minulý vzájemný zápas:

31. kolo: HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi 2:3 (SN)
Branky a nahrávky: 8. Padělek (Dobrovolný, Jeslínek), 50. Škumát (Bezděk, Kaláb) - 15. Hašek (Jelínek), 58. Hašek, rozhodující nájezd Nedvěd. Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 2039. Střely na branku: 52:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3. Třetiny: 1:1, 0:0, 1:1 - 0:1

38. kolo, středa 19. ledna 2011:

Skupina A:
Orli Znojmo - KLH Chomutov (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Skupina B:
IHC KOMTERM Písek - HC Vrchlabí (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (18:00)
HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Tábor - HC Benátky nad Jizerou (18:00)