0:3
(0:0, 0:2, 0:1)

Dukla byla v Berouně úspěšná. Za tři góly přiváží tři body

19.01.2011 / Markéta Částková

V rámci 38. kola první hokejové ligy vyjeli jihlavští hokejisté na led berounských Medvědů. Soupeři se spolu setkali v této sezoně již třikrát, Dukla vždy bodovala. Přesto nebylo třeba soupeře nijak podceňovat. Domácí Medvědi dokázali bránit svoji svatyni až do půli zápasu, kdy Miroslav Škumát otevřel svoji trefou skóre a gólová jízda Jihlavy se rozjela.
19.01.2011 18:00, 1. liga ČR - 38. kolo

Medvědi Beroun 1933

Novotný (14. Kareš) - Hertl, Nedvěd, Jebavý, Višňák, Veselý, Malý, Látal - Vlček, Kupec, Švagrovský - Pavel, Tůma, Rudovský - Novotný, Kafka, Polák - Přibyl, Rubeš, Kučera – Sovík
0

HC Dukla Jihlava

Benda - Dobrovolný, Suchý, Staněk, Kaláb, Ficenc, Šidlík, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Maliník, Kucsera - Sojčík, Padělek, Bezděk - Škumát, Hollý, Krupka
3
Branky a nahrávky: 30. Škumát (Maliník, Jeslínek), 40. Hodek (Bakus, Čachotský), 45. Čachotský. Rozhodčí: Lacina - Arazimová, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 500. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Papírově silnějšího soupeře v podobě jihlavské Dukly se tým domácích nezalekl. Už v půli první minuty se gólman Marek Benda zapotil. Z mezikruží vyslal střelu Rudovský, kterou jihlavský brankář vyrazil před sebe, čehož využil Tůma. Jeho dvě dorážky si však Benda pohlídal. Na začátku 4.minuty přišla další šance domácích, u které byl opět mladý David Tůma. I tentokrát se dostal k zakončení, avšak Benda měl jeho střelu pod kontrolou. Ve čtvrté minutě se také poprvé vylučovalo. 2+2 minuty za vysokou hůl dostal Roman Malý, a Jihlava měla dlouhou početní výhodu. V té se skvěle blýsknul gólman Novotný. V čase 5:58 Bakus vyslal střelu z mezikruží, Daniel Hodek hlídkující před bránou ji lehce tečoval, ale domácí gólman se stihl přemístit a ještě si pohlídat následnou dorážku.

I Medvědi si užili přesilové hry. Nejprve v čase 9:31 odpískal rozhodčí faul Lukáše Krupky, poté v čase 10:49 přibyl na trestné lavici Tomáš Čachotský za hru vysokou holí. Domácí se dostali do šance až při hře pět na čtyři, ale Benda měl pod kontrolou množství střel vyslaných z hole Nedvěda, tak i Švagrovského, který nevyužil odkryté branky a puk skončil ve výstroji hostujícího gólmana. Ve čtrnácté minutě domácím zatrnulo. Jeslínek ujížděl s pukem až do brankoviště, kde se střetl s gólmanem Novotným. Ten musel být po srážce vystřídán a ošetřen týmovým lékařem.

Prostřední úsek zápasu byl přeci jen zajímavější. Hned ze začátku třetiny byl vyloučen Lukáš Krupka, ale jediný kdo si dovoloval na jihlavskou bránu, byl Jaroslav Nedvěd, se kterým si Benda bez problémů poradil. Ve 24. minutě po střele Sovíka zazvonila tyč jihlavské brány. Nedáš dostaneš. I dnes se pravidlo potvrdilo. Dosud méně aktivnější Dukla vyčkávala na vhodnou příležitost, které pak nemilosrdně využila. S domácí obranou si pohráli Maliník se Škumátem, a druhý jmenovaný si připsal další bod za vstřelený gól – 0:1. Dvacetsedm vteřin před koncem druhé třetiny se Jihlava radovala ještě jednou. Trio Hodek – Bakus – Čachotský se přihlásilo o slovo, a po vzájemné souhře Daniel Hodek překonal Kareše – 0:2.

Po prohrané druhé třetině domácí upustili od snahy, a více šancí si vytvářeli červenožlutí. Jejich píle byla doceněna, když ve 45. minutě Tomáš Čachotský kličkou do beckhandu potřetí rozvlnil berounskou síť – 0:3. V čase 47:28 byl Michal Jeslínek nedovoleně atakován, a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Daniel Kareš si však Jeslínkovu kličku do forhendu pohlídal. Do konce zápasu už nebylo k vidění příliš šancí. Zápas ztratil na atraktivnosti a bylo vidět, že hosté jsou nadmíru spokojeni, kdežto domácí už chtějí, aby byl nepovedený zápas u konce.


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava