Poslední venkovní zápas před play-off odehraje Dukla v Hradci Králové

03.02.2011 / Zdeněk Drla

Poslední venkovní zápas před startem prvoligového play-off mají před sebou jihlavští hokejisté. V sobotu 5. února vyráží do východočeské metropole Hradce Králové. Zápas začíná v 18 hodin a vy jej můžete sledovat buď přímo na stadionu nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu zde.

Jihlavská Dukla bude podruhé v řadě v roli hosta. Po středeční prohře 2:3 na ledě Znojma chtějí hráči v červenožlutých dresech znovu naplno bodovat. Podaří se jim to v Hradci Králové?

„Musíme ale začít úplně jinak, než jsme začali ve Znojmě. Ten zápas byl z naší strany celkově špatně odehraný, musíme zlepšit úplně všechno," ohlíží se za středečním vystoupením v Hostan areně jihlavský útočník Libor Bezděk.

Východočeši v posledních třech duelech nezískali ani bod a klesli až na sedmou příčku ve skupině A. Kádr trenéra Jiřího Mičky opustil před časem jeden z nejproduktivnějších útočníků první ligy Jaroslav Roubík, který zamířil na sever do týmu Ústeckých Lvů. „Oni mají ale víc šikovných hráčů, není to jenom o Roubíkovi," připomíná Libor Bezděk. „My se nemůžeme koukat na to, kdo hraje nebo nehraje. Musíme vyhrát," dodává.

Dukla má jistotu čtvrtfinále play-off, přesto potřebuje nutně bodovat. Na třetím místě má pouhý jednobodový náskok před čtvrtou Olomoucí, která má navíc zápas s Chomutovem k dobru (byl přeložen na 9. února kvůli rozsáhlé marodce v kabině Hanáků - pozn.red.). „Bude to boj do posledního zápasu. My musíme v Hradci vyhrát, abychom měli vůbec šanci třetí místo udržet," uvědomuje si mladý forvard.

Bilance dosavadních tří vzájemných zápasů hovoří jasně pro Duklu. Z prvního měření sil na začátku sezony vytěžili svěřenci trenéra Petra Vlka bod, když padli až v samostatných nájezdech. Ve dvou dalších případech pak na Horáckém zimním stadionu bodovali naplno - v 17. kole vyhráli 3:1 a v 36. dokonce 7:3.

Pohled do statistik

Kanadskému bodování Jihlavy vévodí útočník Tomáš Čachotský, který v letošní sezoně zatím posbíral šestačtyřicet bodů za jednadvacet gólů a 25 asistencí. V kakadském bodování celé první ligy mu patří druhá příčka. O tři body méně má na svém kontě kapitán Dukly Oldřich Bakus (21+22). Jihlavská jednička mězi třemi tyčemi gólman Milan Řehoř se může pochlubit úspěšností 93,30%.

Z hradeckcýh hráčů je po odchodu Jaroslava Roubíka do Ústí v čele klubových statistik Vít Budínský, který ve druhém kole zaznamenal proti Dukle hattrick. Má 32 bodů (21+11). Následují dva osmadvacetibodoví borci: Jan Hruška (10+18) a Jiří Kadlec (8+20). Gólmanská jednička Východočechů Filip Luňák má úspěšnost 91,70%.

Minulý vzájemný zápas:

36. kolo: HC Dukla Jihlava - HC VCES Hradec Králové 7:3
Branky a nahrávky: 19. Padělek (Sojčík, Bezděk), 21. Bakus (Čachotský), 24. Krupka (Kaláb), 42. Maliník (Kaláb), 48. Jeslínek (Kucsera), 49. Čachotský (Hodek, Malena), 56. Hodek (Bakus, Čachotský) - 9. Roubík (Čermák, Křetínský), 10. Šejnoha (Roubík, O. Hruška), 35. Roubík (Kubica, Čermák). Rozhodčí: Smitka - Reich, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Moskal (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1526. Střely na branku: 46:38. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 7:3. Třetiny: 1:2, 2:1, 4:0

43. kolo, sobota 5. února 2011

Skupina A
HC Rebel Havlíčkův Brod - Orli Znojmo (17:00)
HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Berounští Medvědi - KLH Chomutov (17:30)
HC VCES Hradec Králové - HC Dukla Jihlava (18:00)

Skupina B
HC Stadion Litoměřice - IHC KOMTERM Písek (17:00)
HC Chrudim - HC Vrchlabí (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Tábor - SK Kadaň (18:00)