1:6
(0:2, 1:1, 0:3)

Jihlavští hokejisté si povodili hradecké kolegy

05.02.2011 / Lenka Jonešová

V předposledním kole první hokejové ligy zamířila jihlavská Dukla do Hradce Králové. Oba soupeře sice před zápasem dělila pouhá tři místa v tabulce, na ledě ale od začátku utkání dominovalo jediné mužstvo. A to rozdílem několika tříd! Vlkovy ovečky ovládly sobotní klání a s přehledem zvítězily vysoko 6:1.
05.02.2011 18:00, 1. liga ČR - 43. kolo

Hradec Králové

Luňák - Křetínský, Kozák, Táborský, Horák, Pánek, Chmelíř, Popela, Karlík - Hruška J., Moskal, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Půlpán, Šejnoha, Hruška O.
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Kaláb, Posmyk, Suchý, Jaroš, Šidlík, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Kucsera - Bezděk, Padělek, Sojčík - Krupka, Škumát, Maliník
6
Branky a nahrávky: 40. Čermák (Záhorovský) - 6. Čachotský (Bakus, Hodek), 15. Kucsera (Jeslínek), 38. Šidlík (Čachotský), 42. Jeslínek (Zeman), 53. Hodek (TS), 55. Bakus (Sojčík). Rozhodčí: Florian - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 9:5, navíc Kadlec (HKR) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 1309. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Průběh utkání

Hradec své šance proměnit nedokázal

Hradečtí se hned od úvodního buly hnali dopředu. Hrálo se plynule a první přerušení přišlo až ve třetí minutě hry. V páté minutě na trestnou lavici usedl Šejnoha a po necelých dvaceti vteřinách našel Bakus rozjetého Tomáše Čachotského, který poprvé v zápase překonal domácího brankáře. Vzápětí se o vyrovnání mohl postarat Daniel Volráb, ale trefil jen tyčku Řehořovy svatyně. Hra dál plynula, přerušovalo se velmi málo do doby, než Kadlec dostal dvě minuty za faul kolenem a následně vyfasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Hradečtí dobře bránili své obranné pásmo a nedovolili Jihlavským ohrozit Luňáka.

Hosté dál pokračovali v náporu a když Luňák vyrazil Jeslínkovu střelu před sebe, nebyl pro Lukáše Kucseru problém dopravit kotouč do branky. I tentokrát se hned po gólu dostali Hradečtí do šance, ale Jan Hruška Řehoře z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Neprosadil se ani Budínský, kterého taktéž vychytal bezchybný Řehoř. Minutu před koncem první třetiny mohl navýšit jihlavské vedení Zeman. Byl osamocený před Luňákem, ale na domácího gólmana nevyzrál. Po prvním dějství na ukazateli skóre svítil stav 0:2.

Ke konci třetiny skórovali hosté i domácí

Ve druhé minutě druhé třetiny se na Luňáka v akci dva na jednoho hnali dva jihlavští útočníci, ale domácí gólman vytěsnil Padělkovu střelu ramenem mimo tři tyče. V následujících minutách se hra přelévala ze strany na stranu, oba týmy se dostávali do akcí, ale žádná z nich gólem neskončila. Gólmani se zapotili hlavně na konci třetiny. V osmatřicáté minutě rozvlnil síť za Luňákovými zády Petr Šidlík, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil vedení Jihlavy na rozdíl tří branek. Po faulu Dobrovolného se Jihlava musela bránit, ale střela Oldřicha Horáka, ani Lukáše Chmelíře se neujala. Již v plném počtu nedokázal Záhorovský dopravit do branky poskakující kotouč na brankové čáře. Domácí se přeci jen dočkali – Tomáš Záhorovský našel před brankou Miloslava Čermáka a ten nedal Řehořovi šanci. Druhé dějství skončilo za stavu 3:1.

V závěrečné třetině dominovali hosté

Vstup do třetí třetiny se jednoznačně povedl více hostům, když Michal Jeslínek ze strany propasíroval puk za záda Filipa Luňáka a hosté znovu odskočili na rozdíl tří branek. Domácí se snažili vstřelit branku, dobrou příležitost měl Koudelka a po něm Budínský, ale v brance byl připravený výborně chytající Řehoř. Na druhé straně vyslal Dobrovolný přesnou přihrávku na Tomáše Čachotského a ten se řítil sám na Luňáka. Při svém úniku byl faulován Popelou a bylo nařízeno trestné střílení, kterého se ujal Daniel Hodek a střelou mezi betony svůj nájezd proměnil.

Uplynuly dvě minuty a radovali se opět hosté. Úplně sám před Luňákem byl Oldřich Bakus, který nedal domácímu gólmanovi šanci a zvýšil stav skóre na 1:6. Následně ještě mohl přidat gól Dobrovolný, když ujížděl sám na Luňáka, tentokrát se ale domácí gólman blýskl perfektním zákrokem. Minutu před koncem se ještě v dobrém světle předvedl Kadlec, který mířil těsně vedle jihlavské branky. Víc už se však nestalo a hosté z Jihlavy si odváží 3 body za výhru 1:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Prohráli jsme 1:6, což je hodně, ale musím klukům poděkovat. Viděl jsem od nich skákání do střel, bojovnost, hru do těla, tlak do brány. Nedávali jsme góly a dá se říct, že Jihlavě tam dneska spadlo skoro všechno. Také jsme dělali zbytečné fauly, kterých se musíme do budoucna vyvarovat. Ale mně se zápas líbil v tom, že tam bylo srdíčko. Za dva dny hrajeme ve Znojmě a za další dva první zápas předkola, a musíme jít na krev, střídání po střídání a buďto to ubojujeme, nebo ne.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):
Dneska se mi zápas hodnotí dobře, zasloužené vítězství 6:1 a cenné tři body. Přijela také početnější skupina našich fanoušků, která dneska byla dneska ještě větší a my jim děkujeme za podporu. Ještě nás čeká poslední zápas, v němž budeme bojovat o třetí pozici. Poté máme týdenní pauzu. Ta se bude určitě hodit a v play-off se pokusíme dojít co nejdál, porazit se dá každý.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava