Byla to zedničina, hodnotí sérii Jiří Dobrovolný

10.03.2011 / Libor Kucza

Čtvrté utkání bylo červenožluté barvy zároveň tím posledním v sezoně. A to i přesto, že podaly velmi dobrý výkon a padly až po samostatných nájezdech. „Je to škoda, mohli jsme si dát o jeden zápas navíc. Bohužel to nevyšlo,“ prohlásil zklamaně bek Jiří Dobrovolný. Na sever Čech se tak série bohužel nevrací, a hráči si tak můžou po úspěšné sezóně užívat zaslouženého volna.

V sérii se jasně projevila kvalita Chomutova. Nutno říci, že na severočeském ledě chyběly Dukle ty největší opory, které naskočily až v domácích utkáních. Tento fakt se také projevil na skóre. „Nepřála nám spousta zranění, byli jsme hodně nemocní. Myslím si, že v plné síle bychom je potrápili daleko víc,“ je přesvědčen jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Skutečně zatopit soupeři se Dukle povedlo až ve čtvrtém zápase série. „Dneska nám chybělo i trochu štěstí,“ poukázal na možnou příčinu neúspěchu Jiří Dobrovolný.

Poprvé v celé sérii se podařilo jihlavským hokejistům vsítit více než 1 branku. Sám urostlý bek se postaral o gól s pořadovým číslem 2. S jeho vymýšlením si skutečně nelámal hlavu. „Byla tam vyhraná bule, já jsme vystřelil a gól,“ popsal situaci. Jak jednoduché a prosté. Jen škoda, že tento recept nevyužívali jihlavští beci v sérii daleko více.

Letošní sezóna byla pro Duklu více, než úspěšná. „Hokej jde tady nahoru, je tu spousta šikovných kluků,“ chválí Oldřich Bakus jihlavský hokej. Vyjímečnost letošního ročníku spočívala i v divácké návštěvnosti, kterou měla Dukla skutečně znamenitou. Hráči si podpory fanoušků velmi cení. „Myslím si, že jsme nezklamali, hlavně naše fanoušky, kteří přišli v hojném počtu. Za to jim patří velký dík!,“ pronesl na adresu jihlavských fans Jiří Dobrovolný.

V konečném součtu tedy jihlavští hokejisté mohou obsadit nejhůře 4. místo. Po letech horších výsledků byla tato sezóna skutečnou vzpruhou pro každého příznivce jihlavského hokeje. „Sezóna byla úspěšná, myslím, že to nikdo nečekal, šlapali jsme dobře,“ prohlásil jihlavský zadák hrdě. „ Myslím, že když na to navážeme, můžeme být příští sezónu ještě lepší,“ dodává hned vzápětí.

Jihlavské fanoušky může mrzet pouze jeden fakt. A to odchod dlouholetého kapitána týmu Oldřicha Bakuse. „ Po této sezóně končím. Byl jsem už rozhodnutý v sezoně. Jsem rád že se povedla,“ oddechl si. Jihlavský vůdce kabiny byl po celou dobu svého působení v krajském městě Vysočiny skutečně přínosem. A jak jinak odejít, než na vrcholu, po vydařené sezóně. „Myslím si, že se teď nahoře bude hrát pořád, a hokej v Jihlavě bude dobrý,“ dodal Oldřich Bakus přesvědčivě.