Francie byla rozjetá, my jsme se ze začátku jen hledali, říká navrátilec Radek Hubáček

06.08.2011 / Markéta Částková

Plavání, jízda na kole, běh. To vše mají za sebou jihlavští hráči po nepříjemné letní přípravě. Zatímco spousta fanoušků tráví dovolenou někde na vyhřáté pláži, hokejisté v příjemném chládku Horáckého zimního stadionu již před několika dny vyjeli na led, a začala tréninková vlna. „Dnes to byl náš první zápas, i když jen v rámci přípravy. Bylo to na nás vidět, hlavně prvních deset minut,“ říká navrátilec Radek Hubáček.
Výběr Francie versus Dukla Jihlava. Možná těžký oříšek pro prvoligové hokejisty. Ovšem patřit do týmu trenéra Petra Vlka, zvládnete leccos.

Start zápasu patřil hostům. Už v páté minutě rozvlnil síť jihlavské brány francouzský hráč Mulle. "Na Francii bylo vidět, že už jsou rozjetí. Byl to jejich snad třetí zápas v tomto týdnu,"vysvětluje Radek Hubáček. Oproti tomu Dukla hrála premiérový zápas, a tak dostat se do správného tempa chvilku trvalo. "Prvních deset minut patřilo soupeři. My jsme se spíš hledali. Pak to ale začalo šlapat, a v zápase jsme byli lepší. Od druhé třetiny bylo na soupeři vidět, že toho mají za týden v nohách dost," tvrdí Hubáček.

Celkem sedm gólů inkasovali francouzští reprezentanti, kdežto Jihlava jen 4. "Zápas jsme vyhráli, což je fajn. Ovšem čtyři inkasované branky jsou na nás příliš mnoho,"vzkazuje šéf duklácké střídačky, trenér Petr Vlk. "Byl to ale náš první zápas, který nám ukázal, kde je třeba lépe pracovat, co zlepšit,dodává. Pět ze sedmi branek zavěsili červenožlutí v přesilových hrách, kterých bylo ve prospěch Dukly poměrně dost. "Přesilovky jsme trénovali zatím asi dvakrát, takže je fajn, že to takhle šlo,"vzpomíná Hubáček.

Mladí hráči z Francie se do zápasu vrhali někdy až s nepřiměřenou vervou. Ta často vrcholila zakázanými ataky. "S klukama jsme to probrali. Věděli jsme, že soupeř bude důrazný, což je zkušenost, kterou potřebujeme k dalším zápasům. Jedná se ovšem o přípravu, takže jsme si s klukama řekli, co si mají pohlídat, aby nešli do některých situací bezhlavě a nedošlo k nějakému zranění,"vysvětluje trenér Petr Vlk. Zápas v jednom z mála slunečných srpnových dnů přilákal do ochozů zimního stadionu téměř tisícovku lidí. "Lidi sem chodí hodně, je ale super, že i na tu přípravu je jich tady tolik, máme z toho radost," usmíval se Petr Vlk. Spokojený byl i Radek Hubáček, který byl již dřívě v Jihlavě na hostování, teď je upsán smlouvou. Hned v prvním zápase se zapsal na listinu úspěšných střelců. "Samozřejmě, že mám radost. Jde ale především o to, získat nějakou herní praxi. Aby všechno celkově týmu klapalo, a bylo vidět, že zápas od zápasu je to lepší a propracovanější," tvrdí šestadvacetiletý útočník.