7:4
(2:1, 3:2, 2:1)

Dukla si v prvním zápase smlsla na Francii

05.08.2011 / Libor Kucza

První zápas po letní pauze je vždy pro hráče obtížný. Dukla, nechtěla ponechat nic náhodě a od začátku byla aktivnějším týmem. Mužstvo Francie na začátku sice vedlo, jenže hráči ve žlutém po brankách Tomáše Čachotského a Michala Jeslínka do první přestávky otočili. Poté již měli vše ve své moci domácí borci a přesnými zásahy jejichž autory byli Lukáš Krupka, Radek Hubáček, Aleš Padělek a dvakrát Daniel Hodek, stanovili skóre na konečných 7:4.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
05.08.2011 16:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Kolafa, Ficenc, Jaroš, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Krejnus, Zelený - Hodek, Hubáček, Čachotský - Karpov, Domin, Krupka - Jeslínek, Zeman, Padělek - Pometlo, Bezděk, Mikšovský
7

Francie

Ylonen (41. Fouquerel) - Dusseau, Manavian, Trabichet, Janil, Cruchandeau, Vitton Mea, Igier, Custosse - Gaborit, Lamperier, Arrossamena - Tarantino, Guttig, Avenel - Vialle, Claireaux, Beron - Baylacq, Leblond, Kara - Mulle
4
Branky a nahrávky: 8. Čachotský (Hodek, Ficenc), 9. Jeslínek (Padělek), 22. Krupka (Malena), 36. Hubáček (Hodek), 37. Padělek (Jeslínek), 49. Hodek (Hubáček), 52. Hodek - 5. Mulle (Lamperier), 28. Gaborit, 38. Baylacq (Beron), 59. Tarantino. Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Diváci: 967. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4.

Průběh utkání

Ačkoliv bylo klání s výběrem Francie do 23 let pouze přátelské, do ochozů si našla cestu bezmála tisícovka fanoušků. Ti, hladoví po hokeji, hned od úvodního hvizdu povzbuzovali své borce v honbě za góly. Celek ze země Galského kohouta měl díky své rozehranosti před utkáním menší výhodu. Ta ale brzy pozbyla platnosti.

Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že se jedná o úvodní utkání sezony. Na ledové ploše byla k vidění spousta nepřesností a zkažených rozehrávek. První pokus hostí přesto skončil brankou. Přesným střelcem byl Alexandre Mulle – 0:1. Domácí na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat. Běžela 8. minuta a jihlavští hokejisté hráli početní výhodu 5 proti 3. Sehráli jí více než bravurně. Daniel Hodek poslal přihrávku na Tomáše Čachotského , před kterým zela prázdná brána. Kanonýr takového kalibru podobnou šancí nemůže pohrdnout – 1:1. Čas 8:25 a další jihlavská branka. Z pozice levého kruhu vypálil Michal Jeslínek. Kotouč nakonec se štěstím propadl do sítě. Tento gól si ale hostující strážce svatyně Ylonen za rámeček nedá – 2:1. V průběhu první části hokejisté nabízeli velice kvalitní podívanou. Hrálo se nahoru dolů, akce střídala akci. Skóre se již ale neměnilo.

Do druhého dějství vlétli domácí s velkou vervou. Ta se jim vyplatila. V čase 21:29 se podél pravého mantinelu prohnal Lukáš Krupka takovou rychlostí, že by mu i blesk mohl závidět. Jeho bombu neměl Ylonen šanci lapit – 3:1. Dukla měla stále více ze hry. Velmi dobrý pohyb byl ale povětšinou degradován nepřesnostmi. Proto se hráčům hostí podařilo snížit. V čase 27:31 se Robin Gaborit trefil přímo do právého růžku Novotného branky – 3:2. Branka podobného kalibru ale nebyla v tomto utkání poslední. Pokud budou hráči pálit v následujících utkáních s takovouto přesností, uklízečky budou moci nechat svá košťata odpočívat… Ve 36. minutě předvedli domácí učebnicovou souhru, na jejímž konci byl Radek Hubáček – 4:2. V minutě 37. si podobně počínal Aleš Padělek, který neměl s uklizením kotouče do odkryté branky sebemenší potíže – 5:2. Před koncem druhé dvacetiminutovky se hostům podařilo pouze snížit na 5:3. Šťastným střelcem byl Julien Baylacq.

Hned v úvodu třetí třetiny byl vyloučen Tomáš Karpov na 5 minut + do konce utkání za napadení. Dukla se ale ubránila. Naopak se jí podařilo skóre ještě navýšit. Ve 49. minutě opět uklízel kotouč do brány Daniel Hodek – 6:3. Že je domácí matador při chuti ukázal hned vzápětí , kdy na časomíře svítilo 51:35. Skóre zvyšoval již na 7:3. Hosté poté začali velmi přitvrzovat. Nevyhýbali se žádnému souboji, vše hráli jako v ostrém zápase. Minutu a půl před koncem klání se jim ještě podařilo snížit. Do horní části branky se trefil Lionel Tarantino – 7:4. Na víc se již ale hosté nezmohli. Divoký zápas tak skončil vysokým skóre 7:4.

Jihlavští hokejisté si tak připsali v nové sezoně první vítězství, které bylo hned skalpem reprezentace. Prezentovali se také velice dobrým výkonem. Dařilo se zejména využívat přesilové hry. Domácí se trefili hned pětkrát. Po dnešním výkonu budou fanoušci odcházet z Horáckého zimního stadionu rozhodně spokojení.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk(HC Dukla Jihlava): "Jsme rádi, že jsme, co se skóre týče vyhráli. Ovšem čtyři inkasované branky, jsou důkazem toho, že se spousta věcí musí ještě propracovat. Hráli jsme proti dobrému, důraznému soupeři. To jsou zkušenosti, které potřebujeme získávat pro zápasy nadcházející."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie