Dukla se znovu představí doma. Přijíždí Olomouc

24.08.2011 / Zdeněk Drla

Přípravné zápasy Dukly Jihlava se přehouply do své druhé poloviny. Ve čtvrtek prověří doposud neporaženou družinu trenéra Petra Vlka Olomouc. Jihlavu čeká prověrka se silným soupeřem, který v dosavadních sedmi přípravných zápasech pětkrát vyhrál, naposledy v úterý v Třebíči.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Olomoucí začíná na Horáckém zimním stadionu ve čtvrtek 25. srpna v 17 hodin.

Jihlava má s Olomoucí hodně společného. Před pětapadesáti lety se právě Dukla Olomouc přesunula do Jihlavy. Olomouc trénoval před pár lety současný lodivod Dukly Petr Vlk. Před sezonou přišel z metropole Hané na Vysočinu urostlý centr Petr Domin, v olomouckém kádru najdeme nově i jméno Lukáše Kucsery, mladíka, který loni společně s Romanem Maliníkem hostoval v Jihlavě z Vítkovic. Zatímco druhý jmenovaný se před sezonou do Dukly vrátil, Lukáš Kucsera zakotvil na sezonu 2011/2012 právě v Olomouci.

Jedním z hráčů Dukly, který prostředí v Olomouci dobře zná, je právě letní posila Petr Domin. „Oproti loňské sezoně došlo v jejich kádru k docela dost změnám, bude to hodně těžký soupeř," předpovídá Petr Domin, který v loňském ročníku první ligy se sedmasedmdesátkou na zádech a kohoutem na prsou nastřádal v olomouckém dresu ve 47 zápasech 22 kanadských bodů za 10 gólů a 12 asistencí. „Záleží ale také, jaké budou podmínky, jaký bude led," doplňuje.

Jihlava v předsezonním období ještě neprohrála, na svém kontě, nepočítáme-li úterní modelové utkání s jihlavskou juniorkou, má pět vítezství. Stejně jako Olomouc. Hanáci porazili extraligové Vítkovice, kolegy z první ligy Hradec Králové, Znojmo a Třebíč a druholigový Přerov. Svěřenci trenérské dvojice Petr Fiala Jan Tomajko se museli sklonit pouze před mistrovským Třincem a Slovanem Bratislava.

Doslova ikonou v dresu Olomouce je dvaačtyřicetiletý hokejový matador Jiří Dopita, který se rozhodl pokračovat v kariéře v klubu, který vlastní. Budou si na trojnásobného mistra světa, olympijského vít2ze a šestinásobného republikového šampiona dávat hráči Dukly větší pozor? „Je to samozřejmě hvězda, ale že bychom na něj hrále nějakou speciální osobní obranu? Ne, to nepředpokládám," směje se Petr Domin. „Budeme muset dobře bránit, soupeř bude silný," ví dobře.

Lukáš Kucsera (vpředu) loni půl sezony válčil za Duklu, nyní obléká olomoucký dres. Foto: www.hc-olomouc.cz