3:1
(3:0, 0:0, 0:1)

Šestým soustem v řadě byla Olomouc

25.08.2011 / Libor Kucza

Dukla chtěla svojí letošní neporazitelnost v přípravě prodloužit i proti Olomouci, která přijížděla s výbornou vizitkou čtyř vítězných zápasů v řadě. Raketový vstup do utkání zaznamenali domácí po dvou brankách Adama Zemana v přesilovkách. Další přesný zásah přidal do konce prvního dějství Michal Jeslinek a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Hosté už v závěru jen korigovali na konečných 3:1. Pro domácí fanoušky je kromě výhry dalším pozitivem skvělá premiéra Krisse Grundmanise, který dnes ukázal vše, co má moderní obránce mít - urostlou postavu, tvrdou střelu a skvělou rozehrávku.
25.08.2011 17:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Halmoši (Rittich) - Jaroš, Pometlo, Zelený, Maliník, Dobrovolný, Grundmanis, Padělek, Hubáček, Bezděk, Kolafa, Mikšovský, Jeslínek, Hodek, Zeman, Čachotský, Kaláb, Ficenc, Malena, Polcar, Domin
3

HC Olomouc

Kašík (Žigárdy) - Šlahař, Rác, Horák, Dopita, Řípa, Ondrůšek, Pšurný, Janáček, Haluza, Kolouch, Nedbálek, Haas, Bartoň, Lhotský, Staněk, Kucharczyk
1
Branky a nahrávky: 2. Zeman (Jeslínek, Padělek), 6. Zeman (Padělek), 18. Jeslínek (Zeman) - 60. Ondrůšek (Rác). Rozhodčí: Hejduk - Rittich, Guth. Diváci: 362. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Domácí hokejisté chtěli v parném letním odpoledni prodloužit svou vítěznou sérii. V cestě jim ale stál houževnatý soupeř z Olomouce. Ještě před úvodním hvizdem byla minutou ticha uctěna památka legendárního lékaře Dukly Jihlava Milana Kartůska, jenž ji zasvětil téměř celý svůj život.

Hned v úvodu utkání dostali jihlavští výhodu přesilové hry. Lákavou nabídkou nepohrdli. Michal Jeslínek ukázal svůj přehled a našel před brankou volného Adama Zemana, který nekompromisně zakončil – 1:0. Se stejnou výhodou, která přišla vzápětí si už Dukla tak dobře neporadila. Ale série hanáckých vyloučení pokračovala. Třetí početní výhodu jihlavští hokejisté opět využili. V čase 5:27 skóroval hladový Adam Zeman – 2:0. Po druhém vstřeleném gólu začali hrozit i hosté. Dukla se nemohla vymanit z obranného pásma. Nakonec ale vše ustála. Stejně si červenožlutí počínali i v následném oslabení. Hra v plném počtu byla v úvodních deseti minutách skutečně raritou. Ačkoliv si ani jeden z celků větší šance nevypracovával, branka přeci jenom padla. V čase 17:44 se po šťastném odrazu od mantinelu prosadil Michal Jeslínek – 3:0. Tímto skóre také herně nepříliš atraktivní úvodní dvacetiminutovka skončila.

Do druhého dějství vlétla Dukla daleko aktivněji. Zasahovat však musel jako první Dominik Halmoši. Lehké nahození Pšurného s přehledem zlikvidoval. S přibývajícími minutami domácí stále více tlačili. Konkrétně ve 28. nastal před hostujícím gólmanem Kašíkem veliký závar, který hosté raději vyřešili zakázaným uvolněním. Největší příležitost měla Dukla při brilantní přesilovkové souhře. Zakončovatelem byl Aleš Padělek, před kterým zela prázdná svatyně. Kašík však předvedl neuvěřitelný zákrok a kotouč vytěsnil. Zahrozit stihli také olomoučtí. Před Halmošim se zjevil zcela osamocený Kucharczyk. Zřejmě sám překvapen nabytou pozicí ale minul. Také razantní pokus Marka Haase se minul účinkem. Do kabin se tak odcházelo za nezměněného stavu.

Třetí perioda přinesla zpočátku velice laxní tempo. Na ledové ploše bylo tudíž k vidění pramálo hokejovosti. Ve 44. minutě se chtěl chytrým pokusem prezentovat aktivní Kucharczyk. Dominiku Halmošimu se ale na kobylku nedostal. Další pokus vlastnící nebezpečné parametry přišel až v 50. minutě, kdy Kašíkovi provětrala výstroj nová jihlavská akvizice Kriss Grundmanis. S blížícím se koncem utkání měla Olomouc více ze hry. Nejprve Jiří Dopita před domácím gólmanem netrefil skákavý kotouč, poté na něj uháněj zcela sám. Dominik Halmoši si však mazácky poradil a kotouč vyrazil. Olomouc se ale čestného úspěchu přeci dočkala. 42 vteřin před závěrečnou sirénou se od modré prosadil Jiří Ondrůšek – 3:1. Na víc se již hanáci nezmohli, a tak si mohla domácí Dukla Jihlava připsat šesté pomyslné vavříny.

Domácí hokejsité tak zůstávají v přípravné fázi stále neporaženi. Do nové sezony tak mají nakročeno velice slibně. Potěšující byl také výkon nové posily zadní řad, Krisse Grundmanise. Dalším celkem, který prověří Duklu bude její odvěký rival z Třebíče. Povede se domácím navýšit vítěznou šňůru?

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Moc dobře jsme nezačali, první třetinu jsme hráli asi pět oslabení a dostali jsme dva góly. Od toho se tento zápas odvíjel. Poté byla hra poměrně vyrovnaná, měli jsme nějaké šance. Bohužel v té koncovce jsme trošku propadli a proto jsme prohráli.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Dukly Jihlava): „Soupeř byl kvalitní. Led byl v rámci možností, trošku to hru ovlivnilo. Viděli jsme spoustu hokejových akcí. Dvě využité přesilovky daly utkání ráz, bylo hodně vyloučených. Výsledek nepřeceňujeme, ale nepodceňujeme. Ve hře se objevily dobré i špatné věci. Se zápasem ale můžeme být spokojeni.“