První derby na HZS: Přijíždí Horácká Slavia Třebíč

29.08.2011 / Zdeněk Drla

Šest přípravných zápasů, šest výher. Pro oko fanouška jihlavského týmu pěkný podívaná na dosavadní výsledky Dukly. Po čtvrteční výhře nad Olomoucí (3:1) je tu v rychlém sledu další prvoligový soupeř. V úterý 30. srpna přijíždí do Jihlavy Horácká Slavia Třebíč, tým, který nemá v přípravě zatím oslnivé výsledky. Zápas, jehož skóre se započítává do tabulky Regionálního poháru, začíná na Horáckém zimním stadionu v 17 hodin.

foto
⇒ Duklu čeká doma Třebíč a Znojmo.

Úterní soupeř dokázal v předsezonních prověrkách dvakrát porazit Znojmo, které také hraje Regionální pohár. Horácké Slavii tak patří v pohárové tabulce prozatím druhé mnísto za Duklou. Ta byla v dosavadních šesti zápasech (utkání se Znojmem a Třebíčí se započítává do RP) stoprocentní. Uspět chtějí svěřenci trenéra Petra Vlka i v sedmém duelu.

„Chceme vyhrávat pořád. A co bude platit na Třebíč? Musíme hrát to samé co doposud, především dobře odzadu. Hráče, kteří mají dávat góly, tady máme," říká Libor Bezděk. Třiadvacetiletý útočník v minulém zápase proti Horácké Slavii skóroval hned dvakrát. „No, nějaký gól mi tam spadl. Hlavní ale je, abych dával góly až začne v září sezona," usmívá se Bezděk.

V minulém utkání proti Olomouci se jihlavští hráči prosadili dvakrát v početní výhodě. „Přesilovky cvičíme. Věřím, že to bude naše silná zbraň proti soupeřům," vysvětluje Bezděk, který se už na úterní duel proti Třebíči těší. „Přáteláky jsou vlastně všechny stejné. Ale to podvědomí, že jde o derby, tam je," říká Libor Bezděk před další bitvou o body do Regionálního poháru.

V případě úterní výhry může Dukla již s předstihem myslet na zisk poháru. „Doufejme, že zůstane v Jihlavě. Uděláme pro to všechno," slibuje Bezděk.

Tabulka Regionálního poháru:

1. HC Dukla Jihlava 2 2 0 0 0  6:4  6
2. SK HS Třebíč     3 2 0 0 1  8:7  6
3. ORLI Znojmo      3 0 0 0 3  4:7  0