Škoda, že jsem nedal gól ve vítězném utkání, lituje Michael Polcar

30.08.2011 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté nastoupili do utkání celkem slibně. Dostali se do vedení a měli dokonce převahu. Poté ale přišlo vyrovnání na 1:1. Od druhé třetiny se hra jihlavských začala rozpadat. Červenožlutí borci kupili chybu za chybou, následkem čehož nakonec Třebíči podlehli. „Odehráli jsme špatné utkání,“ je si vědom mizerného výkonu Michael Polcar.

Již od začátku utkání byli Třebíčští velice aktivní. Od druhé třetiny ještě přidali plyn a svého soka jasně přebruslili. „Největší problém nám dělalo napadání Třebíče v našem obranném pásmu,“ poukázal Michael Polcar na hlavní důvod jihlavského trápení. „Bohužel jsme si s tím nedokázali poradit,“ doplňuje mladý útočník. Nejmarkantnější rozdíl v pohybu obou celků nastal zhruba od poloviny utkání, kdy se lámal chléb.

Bylo zcela jisté, že jednoho dne musela porážka jihlavské Dukly přijít. Podlehnout svému úhlavnímu rivalovi nechce ale nikdo, i když se jedná pouze o utkání Regionálního poháru a ne o klasické prvoligové střetnutí. „Zrovna proti Třebíči je to tvrdé,“ uznal hbitý forvard. Borci v červených dresech zkrátka neměli svůj den. „Bylo to celkově špatné utkání,“ neskrýval Michael Polcar evidentní zklamání.

S naskakujícími výhrami již bylo pouze otázkou času, kdy první klopýtnutí v sezoně přijde. Ba o co víc, může být týmu i ku prospěchu. „Porážka už musela přijít. Není dobré, když se v přípravě neustále vyhrává,“ konstatuje Polcar. „V lize by to potom mohlo vypadat opačně,“ podotkl. V čem tedy může být porážka užitečná? „Alespoň nám to srazí nosánek trochu dolů,“ tvrdí s nadsázkou Polcar. „Zítra budeme na tréninku zase od začátku makat a ve čtvrtek třeba načneme další vítěznou šňůru,“ uvedl odhodlaně.