Dukla jede na led nováčka. V Šumperku chceme vyhrát, říká Aleš Padělek

16.09.2011 / Zdeněk Drla

Drouhou kapitolu napíší v nové prvoligové sezoně hokejisté Dukly Jihlava na severu Moravy. V sobotu zajíždí družina trenéra Petra Vlka na led "nováčka" druhé nejvyšší domácí soutěže do Šumperka. Draci mají za sebou středeční obnovenou premiéru v první lize, na kterou budou chtít hodně rychle zapomenout. V havlíčkobrodské Kotlině prohráli vysoko 0:7. „Podle prvního výsledku se ale nedá hodnotit, jak na tom v sezoně budou. Hráli v Brodě, který má letos výborně poskládané mužstvo. Na první zápas měli smůlu na los. Výsledek 7:0 sice hovoří za vše, ale myslím, že budou hodně nepříjemní," říká před zápasem druhého kola útočník Aleš Padělek. „My jedeme k nim s tím, že chceme vyhrát," dodává rozhodně.
Zápas začíná v šumperské hale v sobotu 17. září v 17 hodin.

„Nádherná pstruhová voda," odpovídá Aleš Padělek se širokým úsměvem na otázku, co se mu vybaví, když se řekne Šumperk. Právě zážitky z centra kdysi největšího okresu v Československu má Aleš Padělek vcelku bohaté, oblékal totiž šumperský dres. „Chvíli jsem tam hrál. Za Šumperk jsem nastoupil asi v deseti zápasech, když jsem tam byl na měsíčním hostování z Vítkovic," vysvětluje jedenatřicetiletý útočník. „Není to moc hokejové město, ale nic jiného tam kromě hokeje a házené vlastně nemají," dodává.

Šumperk se po roční pauze znovu vrátil do první ligy. „Poprali se o ni, chtějí ji hrát, bude to určitě nepříjemný soupeř," přemítá Padělek nad kvalitami týmu, v jehož kádru se objevuje kupříkladu matador Roman Meluzín.

Do nového prvoligového ročníku nevstoupili Severomoravané příliž šťastně. Na ledě havlíčkobrodských Rebelů nevstřelili ani gól, naopak jich sedm inkasovali. „Podle prvního výsledku se nedá hodnotit, jak na tom v sezoně budou," varuje Padělek před případným podceněním soupeře a poukazuje na některé nedostatky, kterých si všiml při vystoupení Dukly v prvním kole. „Musme víc bruslit, zlepšit to, co jsme v Berouně nesehráli dobře, musíme proměnit i nějakou přesilovku," ví dobře. „Chceme vyhrát, jako v každém zápase," říká Aleš Padělek, který se podílel na středečním výsledku 3:1 na berounském ledě nahrávkou na gól Michala Jeslínka, od něhož se puk odrazil za záda Dominika Furcha. „Michal mi po tom gólu říkal, že když ho takhle trefím dvacetkrát za sezonu, že bude spokojený. Takže ho budu hledat zase, budu se ho snažit trefit," směje se Padělek.

Program 2. kola:

Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava (17:00)
SK Kadaň - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Olomouc (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Piráti Chomutov (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Most (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou (17:30)