Dukla hraje poprvé doma. Přivítá Kadaň, která jako jediný tým ještě nebodovala

18.09.2011 / Zdeněk Drla

Předlouhé čekání na první mistrovský zápas Dukly Jihlava na domácím ledě končí. Poprvé v nové sezoně se červenožlutý tým představí svým fanouškům na Horácké zimním stadionu v pondělí 19. září, kdy přivítá SK Kadaň, tedy tým, který jako jediný ze čtrnácti účastníků první ligy doposud nebodoval. Severočeši se netají tím, že by chtěli mít po pondělním zápase v kolonce body jinou cifru než nulu.
Zápas začíná v 17:30 hodin, připraven bude i tradiční textový online přenos. Pro fanoušky Dukly bude na zimním stadionu v provozu stánek s novými suvenýry.

Pondělní soupeř Dukly Jihlava v prvních dvou kolech nezískal ani bod a patří mu poslední příčka v prvoligové tabulce. Kadaň podlehla v prvním kole v Olomouci 0:2, doma v sobotu nestačila na Berounské Medvědy, kteří si odvezli všechny tři body za výhru 4:2. Dukle patří po dvou odehraných kolech šestá příčka, když bodovala naplno v Berouně (3:1), stejný výsledek se zrodil v sobotu v Šumperku, ovšem z pohledu místních Draků, kteří tak počet vyhraných domácích zápasů v řadě zakulatili na číslo 40.

To vše je ale již minulostí, fanoušci červených a žlutých barev už vzhlížejí k pondělnímu zápasu, ve kterém se jejich oblíbený tým představí poprvé doma. Soubor trenéra Petra Vlka vyjede na led v půl šesté poprvé v tmavých bordó dresech.

I když se na první pohled může zdát, že Kadaň bude vzhledem kpostavení v tabulce snadným soustem, opak může být pravdou. Tým ze severu Čech má v kádru zkušené hráče, počínaje gólmanem Kamilem Jarinou či obránci Ondřejem Malinským Martinem Szakalem či Jakubem Trefným. V útoku se trenér Mikuláš Antonik spoléhá na služby Václava Eiselta nebo Stanislava Mikšovice. Trenér Kadaně po sobotním zápase prozradil, že se změnou sestavy příliš nepočítá z důvodu velké marodky. Do krajského města Vysočiny by tak měl dorazit víceméně stejný tým jako ten, který neuspěl proti Berounu.

Nové suvenýry v nové sezoně

Fanoušci si budou moci před a během prvního domácího zápasu zakoupit ve stánku Dukly nové suvenýry. K dispozici bude nová kolekce bílých a černých triček s motivy Dukly, vytištěný je i týmový plakát pro sezonu 2011/2012.

Program 3. kola, pondělí 19.9.2011

Piráti Chomutov - Salith Šumperk (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC VCES Hradec Králové - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Stadion Litoměřice (18:00)