Jihlavský gólman Dominik Halmoši: Za vychytanou nulu budu platit klidně každý zápas

20.09.2011 / Markéta Částková

První zápas před domácím publikem mají za sebou hokejisté z krajského města. V pondělní podvečer se střetli na Horáckém zimním stadionu se soupeřem z Kadaně. Zpočátku gólově nudný zápas rozhodla až třetí třetina. Body zůstávají na Vysočině.

Zápasy se soupeřem z Kadaně nebývají nikdy na góly bohaté. Přesto si nikdo nechtěl připustit, že by žádný nepadl v základní hrací době. V prvních dvou třetinách to tak ale opravdu vypadalo. Do posledního dějství utkání se vstupovalo za stavu 0:0. „Člověk nesmí na ten stav příliš myslet. Musí se soustředit, hrát na maximum a chtít za každou cenu vyhrát,“říká strážce jihlavské svatyně Dominik Halmoši.

Ve třetí třetině se však konečně zavlnila branková síť. Puk ze své brány doloval hostující gólman Jarina. Během sedmi minut dokázali domácí hned třikrát překvapit kadaňské. Skóre 3:0 už se začínalo všem příznivcům jihlavského hokeje líbit, a věřili ve výhru. „Když je utkání takovou dobu za stavu 0:0, stačí jedno přeskočení kotouče za čáru, a člověk začne doufat ve výhru,“ řekl trenér Jihlavy Petr Vlk. Po třetím gólu nastala výměna kadaňských gólmanů. Za Jarinu nastoupil do rozjetého zápasu Tomáš Závorka. „Bylo to na popud Kamila Jariny, který přijel ke střídačce s tím, že chce být vystřídán,“ vysvětlil asistent trenéra SK Kadaň, Jiří Rech.

Zatímco Dukla se radovala během chvilky ze tří branek, soupeř jen marně hledal recept na jihlavského gólmana. Ten však chytal bezchybně. První zápas před domácím publikem se Dominik Halmoši nenechal zahanbit, a nepustil jediný puk za svá záda. Chvílemi se mi nechytalo příliš dobře. Nešlo na mě moc střel, takže bylo těžké se neustále soustředit. I když se to nezdá, některé zákroky byly celkem nepříjemné,“ popisoval své počínání v jihlavské bráně Dominik Halmoši. Tomáš Ficenc se jako pokladník hned po zápase přihlásil u Dominika o příspěvek do pokladny. Fíca se už hlásil. Samozřejmě zaplatím moc rád. Vůbec, vždycky budu rád platit za vychytanou nulu. Klidně každý zápas,“vtipkoval Halmoši.

Z jihlavských střelců se kromě Hodka a Hubáčka trefil také duklácký nováček Petr Domin. “Byla to perfektně sehraná akce od celé lajny. Aleš Padělek nastřelil puk, já už jsem do toho pak jen šáhnul a šlo to brány,“vysvětluje situaci kolem třetího gólu Petr Domin. “Jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli. Dva zápasy, jedna výhra. Teď jsme aspoň přidali další, a ještě k tomu před skvělým domácím publikem,“ říkal spokojeně jihlavský útočník.