Hattrick jsem dal naposledy předloni v Kadani, vzpomíná střelec Daniel Hodek

27.09.2011 / Zdeněk Drla

Vstup do zápasu v Písku se jihlavským hokejistům povedl na jedničku s hvězdičkou. Už v prvním střídání se hosté z Vysočiny ujali vedení 1:0. Časomíra ukazovala přesně půl minuty od zahájení utkání šestého kole první ligy. Tím, kdo se radoval jako autor prvního gólu v síti Jihočechů, byl Daniel Hodek. Sedmatřicetiletý útočník v té chvíli asi netušil, že se stane střelcem večera. V první třetině přidal druhý přesný zápas, před druhou sirénou zkompletoval hattrick. „Perfektně se nám povedl začátek," je spokojený nejstarší člen družiny trenéra Petra Vlka.

První liga nabrala neskutečné tempo, po dvanácti dnech má za sebou už šest kol. Hraje se třikrát týdně - středa, sobota, pondělí. A znovu. Obrovská zátěž. „Zvládnout se to ale dá. Hrajeme na čtyři útoky, takže si stíháme odpočinout, nehrotíme to na tři nebo ještě na míň. Máme natrénováno, musíme to zvládnout," konstatuje Daniel Hodek, který se vyšvihl do první desítky celkových statistik první ligy. Zatím má na svém kontě sedm gólů.

Ty poslední tři vstřelil v pondělí večer v Písku. „Hattrick jsem dal naposledy předloni v Kadani," vzpomíná na sezonu 2009/2010, kdy v 15. kole vystřílel na severu Čech během třinácti minut pro Duklu výhru 3:2. To bylo na konci října 2009. Střelecky při chuti je i nyní. „Perfektně se nám povedl začátek, kdy jsme dali rychlý gól, poté jsme přidali druhý a do konce třetiny ještě jeden. Po první třetině, kdy to bylo 3:0 se už hrálo dobře, stačilo to trošku zavřít, hrát chytře, posílat puky ven z naší třetiny. To se nám ve druhé části dařilo, přidali jsem ještě další gól a pak už se zápas jen dohrával. Pohlídali jsme si výsledek," hodnotí pondělní vystoupení červenožlutých na ledě Písku.

Jihlavští hráči nedopustili žádné drama na závěr utkání, tak jak tomu bylo při sobotním derby s Třebíčí. „Stát se může ale kdykoliv cokoliv," varuje. „Hráli jsme zodpovědně a zvládli jsme to. Rozhodl náš dobrý vstup do utkání a rychlý gól," dodává Daniel Hodek.

Právě rychlé góly hned na začátku utkání byly k vidění v pondělí na více stadionech. Kdo se zdržel u stánku s klobásami, mohl přijít o první gólovou radost. Daniel Hodek skóroval v Písku po třiceti vteřinách hry, chomutovský kapitán Milan Kraft potřeboval na přesnou trefu do sítě Hradce Králové dokonce o pět vteřin méně. Vůdce Ústeckých Lvů Jan Klobouček skóroval v čase 00:41, olomoucký Petr Haluza minutu a čtvrt po vhození úvodního buly.

Daniel Hodek má skvělý vstup do sezony. Už nastřílel sedm gólů. Dvakrát se prosadil v prvním kole v Berouně, další zásahy do černého přidal v zápase proti Kadani (na snímku) a v Litoměřicích. V Písku zvedal ruce nad hlavu hned třikrát. Foto: Zbyněk Zápotočný