Druhé vysočinské derby! Dukla cestuje do Havlíčkova Brodu

30.09.2011 / Zdeněk Drla

Přesně po týdnu je na programu první hokejové ligy další vysočinské derby. Jihlavská Dukla cestuje v rámci 8. kola na led havlíčkobrodských Rebelů. Především pro fanoušky to bude v dosavadním průběhu nového ročníku soutěže mimořádný zážitek. Vždyť vzájemné souboje mezi Duklou a Rebely nepostrádají nic, co ke každému správnému derby patří. Kdo bude v sobotu 1. října úspěšnější? Hostující Dukla, které patří aktuálně druhá příčka v tabulce, nebo domácí Rebelové, kteří vlétli do nového ročníku impozantně, ale z posledních pěti zápasů vydolovali pouze dva body a jsou devátí? Rozhodne se na ledě v Kotlině. Zápas začíná v 17 hodin.

foto
⇒ DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ. Pro fanoušky Dukly Jihlava bude otevřen speciální vchod úplně vlevo u kotle hostů.

Zápasy mezi Dukou Jihlava a havlíčkobrodskými Rebelky patří vždy k tomu nejlepšímu, co první liga nabízí. Vždyť vysočinská derby jsou dlouhodobě nejsledovanějšími duely v druhé nejvyšší soutěži. Jenom loni vidělo čtyři vzájemná utkání dvou nejbližších sousedů téměř patnáct tisíc diváků (3950 a 2780 v HB, 3663 a 4428 v JI – pozn. aut.). Proto není divu, že Havlíčkův Brod pomýšlí na rekordní návštěvu sezony.

Z Jihlavy míří do Brodu stovky fanoušků: vlakem, autobusy i po vlastní ose. Vedení Rebelů upozorňuje, že vzhledem k očekávané vysoké návštěvě i s ohledem na zkušenosti z minulých sezon musí všichni fans počítat se zvýšenými bezpečnostními opatřeními, především pak důkladnými prohlídkami. Na stadion je zakázáno vnášet jakokoliv pyrotechniku a další předměty, které mohou ohrozit zdraví a bezpečnost návštěvníků. „Vedení klubu proto žádá všechny, aby přišli na utkání s dostatečným předstihem, a zároveň prosí o trpělivost a pochopení. Zvýšená bezpečnostní opatření jsou v jejich zájmu,“ vysvětluje na havlůíčkobordském klubovém webu provozní manažer HC Rebel Petr Beránek. „Věřím, že vše proběhne v pořádku. Chtěl bych požádat naše fanoušky, aby nepřekračovali meze slušného fandění,“ vyzývá příznivce červenožlutých barev jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Posily okusí atmosféru derby

Hned několik hráčů Dukly Jihlava zažije atmosféru derby s Havlíčkovým Brodem poprvé. Na zaplněnou Kotlinu se těší. „Derby mají vždycky náboj, je super atmosféra. Už se na něj těším, doufám, že ho vyhrajeme," vzhlíží směrem k sobotnímu podvečeru Petr Domin. „Pro mě to bude první derby s Brodem, ale už jsem o tom docela dost slyšel, jak se to mezi fanoušky prožívá. Loni jsem viděl i něco v televizi. Bude to určitě zajímavé,“ říká Petr Domin, který do Jihlavy přesídlil před sezonou z Olomouce.

Zkušenost s derby Vysočiny má Radek Hubáček, další nová akvizice. „Derby s Havlíčkovým Brodem jsem zažil, když jsem tu byl před dvěma lety. Bylo to hodně vypjaté," vzpomíná. „Zápas bude hodně sledovaný. Pro fanoušky je to prestižní utkání, pro nás taky. Navíc Brod nemá teď bůhví jakou formu, takže se bude na nás chtát chytit. My ale uděláme všechno pro to, aby se na nás nechytli a abychom odčinili středeční porážku z Benátek," říká Hubáček.

Jak dopadla loňská derby Vysočiny?

15. kolo: HC Rebel Havlíčkův Bord – HC Dukla Jihlava 3:1
Branky a nahrávky: 24. Meidl (Voj. Němec), 32. Třetina (Voj. Němec, Meidl), 56. Kempný (Voj. Němec, Třetina) - 26. Jeslínek. Rozhodčí: Úlehla - Paděvět, Čížek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3950 (vyprodáno) Střely na branku: 28:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0

30. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod 1:0
Branky a nahrávky: 4. Čachotský (Bakus, Zeman). Rozhodčí: Jebavý - Kreuzer, Rittich. Vyloučení: 7:9, navíc Malena (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3663. Střely na branku: 28:41. Průběh utkání: 1:0. Třetiny: 1:0, 0:0, 0:0

32. kolo: HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 5:3
Branky a nahrávky: 14. Novotný (Němec, Meidl), 23. Švaňhal (Zohorna), 24. Fiedler (Holec, Stromko), 46. Němec (Morava), 60. Holec (Třetina) - 6. Bakus (Ficenc, Malena), 13. Čachotský (Hodek, Dobrovolný), 27. Bakus. Rozhodčí: Smitka – Guth, Rittich. Vyloučení: 11:6, navíc Němec (HBR) 10 min. OT + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2780. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 5:3. Třetiny: 1:2, 2:1, 2:0

39. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:1
Branky a nahrávky: 1. Čachotský (Hodek, Bakus), 26. Padělek, 39. Sojčík (Padělek, Bezděk) - 44. Holec. Rozhodčí: Trombík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4428. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1. Třetiny: 1:0, 2:0, 0:1

Pro účastníky výjezdu vstupenky už v Jihlavě

Fan Club Dukla Jihlava pořádá výjezd na sobotní utkání do Halvíčkova Brodu. Odjezd autobusů je v 16 hodin od kina Sokol. „Pro fanoušky, kteří pojedou s námi autobusy, jsou zajištěny vstupenky na utkání. Zakoupit si je mohou už přímo v Jihlavě před odjezdem, vyhnou se tak případným frontám přímo na zimáku v Brodě,“ říká šéf Fan Clubu Jan Křížek. Cesta do Brodu a zpět vyjde zájemce na 50 Kč. Více info zde.