Pokazili jsme to na začátku, říká po derby s Rebely útočník Adam Zeman

02.10.2011 / Zdeněk Drla

Regionální derby mezi havlíčkobrodskými Rebely a Duklou Jihlava vyznělo lépe pro tým, jehož domovským kluzištěm je Kotlina. V sobotním duelu dvou blízkých sousedů vyhráli Rebelové 4:2. „Na zápas jsme se poctivě připravovali, nevyšel nám ale vstup do něj," hodnotí prohru v Havlíčkově Brodě útočník Adam Zeman. Rebelové se během první dvacetiminutovky dostali do vedení 3:0, Dukla musela dotahovat, soubor trenéra Petra Nováka si však vedení až do závěrečné sirény ohlídal.

Na časomíře uběhlo jedenaosmdesát vteřin regionálního derby, když domácí Rebelové zvedali ruce nad hlavu na oslavu prvního gólu v zápase. To se prosadil Vojtěch Němec, který do utkání nastoupil s nedoléčeným zraněním. Stejný hráč se podepsal asistencí i pod druhý gól Havlíčkova Brodu. Na tabuli odpočítavající čas svítilo v tu chvíli 16:06, končila tedy čtvrtá minuta první třetiny - a Dukla už prohrávala 0:2. „Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, inkasovali jsme hned na začátku dva góly, když Brod přidal třetí, už to vypadalo špatně," popisuje Adam Zeman první třetinu sobotního derby. „My jsem se sice dvěma góly dostali znovu do hry, ale supeř dal z přesilovky ještě jeden a už si vedení až do konce pohlídal," přemítá devatenáctiletý talent, který byl vůbec nejmladším členem družiny trenéra Petra Vlka na havlíčkobrodském ledě.

Za stavu 2:0 pro domácí mohl z nařízeného trestného střílení skórovat Tomáš Čachotský, svůj pokus však neproměnil. „Bylo by to možná jiné, kdyby proměnil. Byla to ale naše chyba, že jsme si nechali dát ty dva góly předtím. Určitě není chyba Tomáše, že nedal nájezd. My jako celý tým jsme to pokazili na začátku," má jasno Adam Zeman.

Výraznou možnost, jak nepříznivý stav 2:0 z pohledu Rebelů upravit, měla Dukla na konci první periody. Puk vypadl z Nerudovy výstroje a jeden z jihlavských hráčů ho posunul za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí Kubeš ale zlomek vteřiny před tím přerušil hru. Gól tak nemohl být uznán. „Kdyby pískl o chvilku déle, tak gól platí a výsledek by byl také jiný. Na to se ale už nemůžeme ohlížet zpět," doplňuje Zeman.

Jihlavští hráči si vypracovali ještě celou řadu šancí, žádná z nich, vyjma střel Tomáše Kolafy ze začátku druhého dějství a dělovky Daniela Hodka z 34. minuty, za Nerudovými zády neskončila. Strážce havlíčkobrodské svatyně měl v mnoha případech pořádný kus štěstí.

„Tento zápas musíme, jak se říká, hodit za hlavu a připravovat se na silné soupeře, kteří nás čekají. Ve středu máme doma Chomutov a budeme chtít před domácím publikem vyhrát. Budeme se na to chystat od začátku týdne, budeme bojovat, chceme vyhrát," hlásí rozhodně Adam Zeman.