Hráli jsme srdcem, vzkazuje Filip Novotný

06.10.2011 / Markéta Částková

Po dvojici venkovních zápasů, z nichž ani jeden body nepřinesl, si mohli jihlavští hokejisté napravit reputaci, po dlouhé době před domácím publikem. Nejednalo se o žádného z řad snadných soupeřů. Na Horácký zimní stadion zavítali Piráti z Chomutova. Zápas sliboval kvalitní hokej, kterého se necelé dva tisíce diváků také dočkaly. Jihlava za výhru 3:2 zinkasovala 3 body, a Piráti odjíždějí bez lupu.

Do středečního zápasu nastoupili červenožlutí s brankářem Filipem Novotným. Ten se vůbec poprvé představil domácím na ledě jihlavského stadionu. “V sobotu dochytal zápas v Havlíčkově Brodě. Bylo pro nás přirozené postavit do brány právě jeho. Navíc máme dva velice kvalitní gólmany, které chceme oba zapojovat do zápasů,“řekl asistent trenéra Dukly, Patrik Augusta.

Mladší z dvojice jihlavských brankářů se svého úkolu zhostil na výbornou. “Kluci byli výborní. Moc střel na mě nepustili,“ chválil jihlavské hráče teprve dvacetiletý Filip Novotný. Ten za svá záda pustil pouze dva góly, čímž velice napomohl k výhře domácích. “Chomutováci byli takoví zamrzlí. Oni mají poměrně hodně tvrdé tréninky, což je na nich docela znát,“popisoval Piráty z Chomutova Filip Novotný.

Na jedné straně premiéra Filipa Novotného, na straně druhé vzpomínání Milana Řehoře. Ten jihlavský stadion včetně ochozů s fanoušky zná jako své boty. Tentokrát se však postavil na stranu soupeře. Jihlavští fanoušci zdravili Řehoře jako za starých časů. Neuběhlo ani pět minut, a na světelné tabuli se poprvé měnilo skóre. Michal Jeslínek pokořil Milana Řehoře, a připsal si bod. “Milan se mě na ten gól ptal. Řekl jsem mu, že si ho tam kopnul sám, a poděkoval jsem,“ smál se Michal Jeslínek, exchomutovský hráč. “Nám je celkem jedno, kdo stojí v bráně. Góly musíme dávat každému,“ odpovídal Michal Jeslínek na otázku, co říkali hráči na postavení Řehoře do soupeřovi branky. “I my máme dva vyrovnané gólmany. Oba chceme udržovat v zápasovém tempu. Pět zápasů odchytal Hanuljak, teď nastoupil Řehoř. Brali jsme to i jako trochu taktický tah, že ví jak na jihlavské hráče, ale nebyl to jediný důvod jeho nasazení,“vysvětloval Václav Sýkora, trenér Chomutova.

Tři body a ovace fanoušků. Taková byla odměna za výkon jihlavských hráčů. Ti vyloženě vybojovali výhru 3:2 nad chomutovským rivalem. “Hráli jsme srdcem, i proto jsme vyhráli“ vzkazuje Filip Novotný.