Hlavní je nebát se, dát ze sebe všechno, říká před zápasem v Ústí Tomáš Ficenc

07.10.2011 / Zdeněk Drla

Jsou v roli favorita celé první ligy. Svoji úlohu zatím zvládají téměř bezchybně. Posuďte sami: dali devět gólů Šumperku, sedm Mostu a Hradci Králové, po pěti pak Benátkám a Havlíčkovu Brodu, čtyři Písku a Olomouci. Nestačili pouze na Piráty z Chomutova a v minulém kole klopýtli v Berouně. Ústečtí Lvi patří už pěknou řádku let k nejlepším týmům v první lize. A v sobotu 8. října přivítají od 17:30 hodin Duklu Jihlava. „Bude to velice těžký zápas, ale určitě tam nejedeme prohrát," zahání pochybnosti kapitán Dukly Tomáš Ficenc, který nějaký čas oblékal dres ústeckého Slovanu. „Chceme uhrát pro nás dobrý výsledek, to znamená tři body," přidává se útočník Lukáš Krupka. Jak utkání prvního týmu tabulky s třetím dopadne, můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravuje ústecká redakce.

Loňská bilance vzájemných zápasů mezi Duklou Jihlava a Ústeckými Lvy je vyrovnaná. Ústí vyhrálo dvakrát (3:1 a 4:2), Dukla brala tři body za vítězství 3:2 venku a dva za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. V minulém ligovém kole porazili svěřenci trenéra Petra Vlka Piráty z Chomutova 3:2, Slovan padl na ledě Berounských Medvědů stejným výsledkem. Oba dva týmy tak mají o motivaci postaráno. Dukla bude chtít potvrdit skvělý výsledek ze středečního devátého kola, Ústí hodlá odčinit porážku z Berouna a hlavně udržet svoji letošní domácí neporazitelnost.

„Ústí má velice kvalitní mančaft. My musíme navázat na výkon, který jsme podali doma s Chomutovem," potvrzuje Tomáš Ficenc a přidává recept, jak na Lvy. „Důležité je nebát se tam hrát odhodlaně a bojovat minimálně tak jako doma s Chomutovem. I když v Ústí budeme potřebovat bojovat ještě víc," poukazuje na sílu sobotního soupeře, který v dosavadních devíti kolech nastřílel do sítě soupeřů 44 gólů a pouze patnáctkrát inkasoval. „Pojedeme tam s dobrým pohybem, s dobrou obranou. Chceme uhrát pro nás dobrý výsledek, to znamená tři body," doplňuje odhodlaně Lukáš Krupka.

Ve středečním zápase s Chomutovem se dostala Dukla rychle do dvoubrankového vedení a soupeře tak zaskočila. To by se ale nemuselo podle Lukáše Krupky v Ústí vyplatit. „Nemůžeme tam hrát hurá hokej. Musíme hrát hlavně dobře odzadu a pokusit se o brejky a z nich dát nějaký gól," má jasno útočník s dvaatřicítkou na zádech.

Hráči se už na duel v ústecké lví aréně těší. „Jak už jsem říkal, je to velice kvalitní soupeř a proti takovým se hraje dobře. Hlavní je nebát se, dát ze sebe všechno a můžeme pomýšlet na nějaký úspěch," dodává kapitán Tomáš Ficenc, který v Ústí působil před pěti lety a se severočeským týmem slavil postup mezi tuzemskou hokejovou elitu. „Bylo to tam skvělé. Parádní rok a půl. Postup do extraligy byl skvělý, já na to vzpomínám velice rád. Ten konec, když se nedařilo, byl potom horší," připomíná Ficenc.

10. kolo: sobota 8. října 2011

Salith Šumperk -IHC KOMTERM Písek (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc (17:00)
Piráti Chomutov - SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Most - HC Berounští Medvědi (17:30)

11.kolo: pondělí 10. října 2011

HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Olomouc - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC VCES Hradec Králové (18:00)
SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Benátky nad Jizerou (18:00)