Budu se na vás těšit, vzkazuje jihlavským fanouškům Dominik Halmoši

11.10.2011 / Libor Kucza

Těžký zápas nachystalo jihlavským hokejistům 12. kolo 1. hokejové ligy. Družina trenéra Petra Vlka zajíždí do Hradce Králové, který je v tabulce pouze jeden bod za Duklou. Náboj utkání tedy rozhodně nebude chybět. Do Hradce se také každoročně vydává početná skupina jihlavských fandů. „Doufám, že bude dobrá atmosféra a že naši fanoušci přijedou,“ burcuje Dominik Halmoši základnu příznivců Dukly Jihlava. Souboj o 3. příčku prvoligové tabulky startuje na ČEZ Stadionu 12. října přesně v 18 hodin.

Do utkání jistě nastoupí v lepším rozpoložení borci z krajského města Vysočiny. V předchozím kole totiž na domácím ledě zdolali mostecké hokejisty jednoznačně 5:0. Skálopevnou jistotou v brankovišti byl pro Duklu Dominik Halmoši, jehož vychytaný „shootout“ nenechá pokladník týmu bez povšimnutí. „Jsem za to moc šťastný. Zase budu platit do týmové kasy, protože Tomáš Ficenc mně už před zápasem říkal, že dneska budu určitě platit, a měl pravdu,“ prohlásil s úsměvem mladý gólman. Každý fanoušek Dukly by si jistě přál, aby musel jihlavský strážce svatyně po utkání v Hradci zaplatit znovu. Úkol to ale bude při pohledu na hradeckou ofenzivu nelehký. V dosavadním průběhu soutěže totiž Hradec Králové nasázel svým soupeřům 42 branek! V kole minulém ale Východočeši klopýtli v Berouně, odkud si po porážce 2:3 nepřivezli žádný bod.

Červenožlutým hokejistům se v loňské sezoně proti Hradci Králové dařilo. Třikrát jasně zvítězili, za zmínku stojí zejména vysoká výhra 6:1 na hradeckém ledě, které jihlavští dosáhli v předposledním utkání základní části sezony 2010/2011. Přesto mají i samotní jihlavští hráči před Hradcem Králové zdravý respekt. „Hradec patří mezi nepříjemné soupeře,“ usuzuje Dominik Halmoši. „Je ale potřeba zabojovat a můžeme to zvládnout,“ dodává vzápětí odhodlaně. Východočeši na domácím ledě nerozdávají body zadarmo. V letošní sezoně se na ČEZ Stadionu podařilo plně bodovat pouze ústeckým Lvům a Olomouci. Dukla si tedy bude muset počínat velmi obezřetně a vyvarovat se zbytečných chyb, které byly patrné zejména v první třetině utkání s Mostem. „Začátek nebyl ideální, ale je třeba si vzít ponaučení. Bude to nový zápas,“ přemítá Halmoši. „První třetina byla vyrovnaná, chvílemi byl soupeř dokonce lepší,“ kvituje asistent trenéra jihlavské Dukly Patrik Augusta.

Hradecký kádr doznal před sezonou řady změn. Do ambiciózního Ústí nad Labem odešel Jaroslav Roubík. Kufry si balil také Daniel Volráb, který zkouší štěstí ve Velké Británii. Aleš Křetínský přibyl na soupisku nováčka ligy ze Šumperka. Naopak vyztužit hradeckou defenzivu přišel také na Vysočině dobře známý Lukáš Chmelíř. Mezi další posily patří Vladislav Kubeš, Ondřej Látal či Ondřej Poživil. Zkušenosti z extraligových celků přinesli do hradecké kabiny například Martin Vágner (Třinec) a Michal Tvrdík (Plzeň). Z německého Freiburgu dorazil Milan Karlíček.

Přetlačovaná Tomáše Čachotského s hradeckým hokejistou. Který z celků se bude nakonec radovat z vítězství?

12. kolo: středa 12. října 2011

HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC KOMTERM Písek (17:30)
Piráti Chomutov - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Most - SK Kadaň (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)