Přijedou Draci ze Šumperka, chtějí přerušit jihlavskou domácí neporazitelnost

21.10.2011 / Zdeněk Drla

Potkají se v letošní sezoně podruhé. Do Jihlavy přijíždějí Draci ze Šumperka. Dukla jim bude chtít vrátit porážku ze začátku sezony. Severomoravský tým měl slibný vstup do sezony, po výprasku v Havlíčkově Brodě (0:7) hned ve druhém kole porazil Jihlavu 3:1, vzal po dvou bodech Pirátům z Chomutova i Kadani. Nyní už tak oslnivé výsledky Salith nepředvádí. Navíc trenér Radek Kučera nemůže v sobotu počítat s nejlepším střelcem týmu Michalem Veleckým a dalšími marody. Nejistý je start gólmana Tomáše Štůraly. Rozsáhlou marodku má i jihlavský tým, proto byl z extraligové Plzně povolán útočník Pavel Mrňa, který má na Vysočinu vyřízené střídavé starty.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Salithem Šumperk začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 22. října v 17:30 hodin.

Dukla Jihlava drží v sezoně dva rekordy. Jako jediný tým celé první ligy ještě ani jednou neprodlužovala. Všech čtrnáct zápasů skončilo po šedesáti minutách. Druhý rekord je o poznání příjemnější - Dukla doma letos ještě neprohrála. Sérii domácí neporazitelnosti budou chtít hráči v červenožlutých dresech pochopitelně prodloužit i v sobotním zápase 15. kola proti Šumperku. "Jsme za to rádi. Před domácími fanoušky je příjemné vyhrávat," říká útočník Tomáš Čachotský. "Je potřeba ale přidat ještě nějaké body z venku. Přeci jenom, když budeme vyhrávat jenom doma, tak asi nebudeme v tabulce tam, kde bychom chtěli být," dodává jedním dechem oblíbenec jihlavských fans, který nikdy nezapomene znovu vyjet na led, když po zápase skanduje kotel jeho jméno. Jeho slova potvrzuje pohled do statistik. Z dosavadních osmi duelů na ledě soupeřů vyhrála Jihlava pouze třikrát.

Na řadě je odveta se Šumperkem

V prvním letošním vzájemném měření sil na severu Moravy byli po šedesáti minuch šťastnější domácí Draci, kteří si tehdy navlékli na šňůru domácích vyhraných zápasů v řadě čtyřicátý korálek. Ve druhém kole porazili Jihlavsu 3:1. Všechny tři góly zařídil nejlepší střelec Draků Michal Velecký, ten ale do sobotního zápasu nezasáhne, ze hry jej podle šumperského klubového webu vyřadilo zranění.

Dračí domácí neporazitelnost už ale padla, nyní hlásí na svém webu, že je třeba překazit ji i jihlavské Dukle. "Musíme si dávat pozor na fauly, abychom se zbytečně nedostávali do oslabení," má jasno Čachotský. Důležitá bude i častá a přesná střelba. Svůj gólový účet bude chtít rozšířit i Tomáš Čachotský, který se zatím trefil pouze dvakrát, což ho moc netěší. "Snažím se na to nemyslet. Na tréninku střelbu zkouším víc, přidávám si. Když to tam bude mít začít padat, tak to tam padat bude. Někdy má člověk tolik střel za zápas a řekl bych, že jsou dobré a nepadne to tam a někdy je to jenom taková žblabuňa a skončí v síti. Já doufám, že to přijde," přeje si dravý forvard. "Hlavní je, že bude vyhrávat tým," doplňuje Tomáš Čachotský.

15. kolo: sobota 22. října 2011

HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30)
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:30)
Piráti Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Most - IHC KOMTERM Písek (18:00)

16. kolo: pondělí 24. října 2011

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc (17:30)
Salith Šumperk - Piráti Chomutov (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC VCES Hradec Králové (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Berounští Medvědi (18:00)
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (18:00)

Libor Bezděk před brankou Tomáše Štůraly. Start šumperského mága v sobotním zápase je nejistý. Mimo hru je i elitní střelec Draků Michal Velecký a veterán Roman Meluzín. Foto: Pavel Svoboda