7:3
(2:1, 1:2, 4:0)

Dukla dál drží domácí neporazitelnost

22.10.2011 / Pavel Zeman

V 15. kole první hokejové ligy přivítala jihlavská Dukla na svém ledě šumperské Draky. Bojovný výkon hostů na body nestačil. Jihlavskou Duklu dotáhla k vítězství nová akvizice z extraligové Plzně, Pavel Mrňa, který se postaral o úvodní dvě branky zápasu. Jihlava přehrála svého soka díky vydařené třetí třetině vysoko 7:3.
22.10.2011 17:30, 1. liga ČR - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Petráček, Kolafa, Malena, Kaláb, Dobrovolný, Drtina - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Domin, Zeman - Krupka, Mrňa, Mikšovský - Bezděk, Pometlo, Grudmanis
7

DRACI PARS Šumperk

Boška (24. Štůrala) - Novotný, Holík, Sedlák, Ondráček, Tesařík, Křetínský, Drtil, Pastor - Mičulka, Plášek, Vrána - Vrdlovec, Hulva, Cink - Červenka, Meluzín, Haas - Matějka, Skoumal, Brunec
3
Branky a nahrávky: 7. Mrňa (Mikšovský, Krupka), 9. Mrňa, 24. Kolafa (Hodek, Hubáček), 47. Hodek (Kolafa, Ficenc), 50. Malena (Čachotský, Mrňa), 54. Čachotský (Hodek), 59. Hodek (Čachotský, Kolafa) - 20. Brunec (Tesařík, Hulva), 32. Brunec (Holík, Hulva), 38. Holík (Meluzín, Mičulka). Rozhodčí: Čech - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:8, navíc Tesařík (ŠUM) 10 min. OT. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1737. Střely na branku: 48:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 7:3.

Průběh utkání

Vedení jihlavského týmu angažovalo před tímto zápasem z Plzně Pavla Mrňu a mladý útočník se hned při svém druhém střídáním předvedl jihlavskému publiku na výbornou. Svým pohybem okopíroval pravý kruh v útočném pásmu a bombou pod víko nedal Boškovi sebemenší naději - 1:0. Ve svém dalším střídání, celkově třetím v jihlavském dresu, se Pavel Mrňa radoval podruhé. Stahovačkou mezi nohama si povodil šumperského obránce a brankáře Bošku nachytal střelou mezi betony - 2:0.

V této pasáži hry Dukla jasně dominovala. Šance střídala šanci a hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Jako blesk z čistého nebe tak přišla jejich první branka. Pár vteřin před klaksonem využil přesilovou hru tečí tesaříkovy střely Tomáš Brunec - 2:1.

Od druhé třetiny se hra vyrovnala. Draci zvýšili bojovnost i nasazení, ovšem byli to paradoxně právě oni, kdo inkasoval. V přesilové hře našel Hodek přesnou přihrávkou Tomáše Kolafu, který solidní střelou zařídil domácím dvoubrankové vedení 3:1. Kdo si myslel, že tato branka hosty zlomí, byl na velkém omylu!

Naopak. Iniciativu začali přebírat hosté a zaslouženě se dočkali vyrovnání. Nejprve ve 32. minutě snížil svým druhým přesným zásahem v utkání Tomáš Brunec a o 6 minut později srovnal krok kapitán hostů, Aleš Holík - 3:3.

Jenže, to co mělo přijít v závěrečném dějství nikdo neočekával. Smršť jihlavských branek, kdy se po pohledných kombinacích trefili postupně Hodek, Malena, Čachotský a znovu Hodek, způsobila, že šumperští Draci odjeli domů se sedmigólovým přídělem. Jihlavští fanoušci ve stoje aplaudovali svým miláčkům. Ti je výhrou 7:3 jistě v mrazivém podvečeru zahřáli.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Dukly): Začátek utkání nebyl ideální. Druhá třetina byla o individuálních chybách, kterých dokázal Šumperk využít. Třetí třetina byla dobrá. Měli jsme lepší pohyb a dokázali jsme dát gól v přesilovce i v oslabení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie