Bylo by super, kdyby se to povedlo zopakovat s nulou, říká před zápasem v Kadani Tomáš Čachotský

23.10.2011 / Zdeněk Drla

Oproti loňsku má první liga pořádný náskok. V pondělí 24. října je na programu již 16. kolo. Přitom loni se stejné kolo hrálo až 6. listopadu. Prvoligový los přiřknul Dukle Jihlava za soupeře severočeskou Kadaň, která v posledních dvou zápasech prohrála a patří jí až devátá příčka. "Kadaň bude doma velice nepříjemný soupeř," má jasno jihlavský útočník Tomáš Čachotský. "My se ale na ni dobře připravíme," slibuje jedním dechem.
Zápas začíná na kadaňském zimním stadionu v 18 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

V pondělí po poledni čeká jihlavské hokejisty dlouhá cesta na sever Čech. V podvečerním utkání v Kadani ale chtějí uspět. "Bude to těžký zápas. Venkovní zápasy nám zatím moc nešly, ale doufám že tu smůlu zlomíme. Jedeme tam každopádně pro body," říká Tomáš Čachotský, který v minulém zápase proti Šumperku přidal do své sbírky další tři kanadské body za gól a dvě asistence.

A jaký bude recept na Kadaň, která dokáže řádně potrápit i týmy z vrchních pater tabulky? Pomůže venku větší disciplína a méně vyloučených? "To platí v každém zápase, venku i doma. Musíme mít dobrý pohyb ze zabezpečené obrany. Z přesilovky nebo z nějakého brejku dát gól," vysvětluje Tomáš Čachotský.

Dukla už letos Kandaň jednou porazila. Ve svém vůbec prvním domácím zápase nové sezony ji svěřenci trenéra Petra Vlka poslali domů s prázdnou - vyhráli 3:0. "Bylo by super, kdyby se to povedlo zopakovat s nulou. To by bylo úplně ideální," culí se devětadvacetiletý útočník. "Chceme každopádně bodovat," doplňuje už s vážnou tváří.

Jihlavští hráči by rádi navázali na úspěšnou domácí sérii. Ve třech utkáních před vlastním publikem vždy naplno bodovali a drží si tak sedmizápasovou šňůru domácí neporazitelnosti. "Jsme rádi, že nám to doma jde. A jak jsem říkal už minulý týden, je potřeba přidat ještě nějaké body z venku. O to se budeme snažit právě v Kadani," dodává Tomáš Čachotský.

16. kolo: pondělí 24. října 2011

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc (17:30)
Salith Šumperk - Piráti Chomutov (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC VCES Hradec Králové (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Berounští Medvědi (18:00)
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (18:00)

17.kolo: středa 26. října 2011

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - Piráti Chomutov (17:30)
SK Kadaň - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Olomouc - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Most - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

V prvním letošním vzájemném střetnutí porazila Dukla Jihlava Kadaň na Horáckém zimním stadionu 3:0. Stalo se tak symbolicky ve třetím kole. Foto: Zbyněk Zápotočný