Těžko se v závěru zápasu dohání tříbrankový náskok soupeře, říká Tomáš Kolafa

25.10.2011 / Zdeněk Drla

Z Kadaně Dukla body nepřivezla. Červenožlutí se museli před severočeským soupeřem sklonit a domů na Vysočinu se vrátili s porážkou 1:3. Jediný přesný jihlavský zásah zaznamenal na konci třetího dějství obránce Tomáš Kolafa. Dukla v té chvíli zužitkovala přesilovou hru pěti proti třem. Byla to jediná využitá přesilovka Dukly v zápase, přitom možnost prosadit se měli hráči s Ježkem na prsou hned několikrát. "To, že jsem dal gól ve třetí třetině, už bylo pozdě. Kdyby se nám podařilo skórovat dřív, tak se zápas mohl vyvíjet jinak," ohlíží se za zápsem s Kadaní Tomáš Kolafa.

Právě on se jako první jihlavský hráč radoval ze vstřeleného gólu, ale až v 55. minutě. Naopak na začátku utkání se stal smutným hrdinou duelu na severu Čech. "Hráli jsme první přesilovku, já jsem udělal chybu, když jsem dával přihrávku po modré čáře, soupeř ji zachytil a dal z toho gól," popisuje situaci ze čtvrté minuty, kdy se Kadaň dostala do vedení. "Pak jsme za pár minut dostali i druhý gól. Začátek nebyl z naší strany špatný, ale po dvou individuálních chybách jsme dostali dva góly," přidává další poznatky z utkání, které na kadaňském zimáku sledovalo 350 diváků.

Dukla mohla nepříznivý stav korigovat ve druhé třetině, kdy měla nad soupeřem přesilu dokonce dvou mužů v poli. "Tu přesilovku pět na tři jsme nesehráli dobře. Tady jsme měli dát gól," má jasno sedmadvacetiletý bek, který je se čtrnácti body za pět gólů a devět asistencí vůbec nejproduktivnějším obráncem celé první ligy.

V závěrečném dějství si Dukla vypracovala celou řadu šancí, končily však u pozorného gólmana Závorky, případně na brankové konstrukci. "Měli jsme tlak, ale těžko se v závěru zápasu dohání tříbrankový náskok soupeře," ví dobře Tomáš Kolafa, podle nějž vyjma začátku utkání nehrál jeho tým špatně. "Podali jsme dobrý výkon, je velká škoda těch dvou individuálních chyb, kdy jsme dovolili soupeři skórovat. Potom jsme také nevyužili přesilovky a nezužitkovali šance, které jsme měli," dodává.

"Kadaň byla loni doma hodně silná, vyhrávala většinu zápasů. Tam se hraje těžko. I letos je to podobné," doplňuje Tomáš Kolafa.

Kadaňská branka zůstala nepokořena až do 55. minuty, kdy skóroval v přesilovce pět na tři obránce Tomáš Kolafa. Víc gólové radosti ale Dukla v utkání 16. kola první ligy nepoznala. Foto: Zbyněk Zápotočný