Je potřeba začít sbírat body i venku, nejenom doma, říká před derby v Třebíči kapitán Dukly Tomáš Ficenc

28.10.2011 / Zdeněk Drla

Další derby Vysočiny je tady! Jihlavská Dukla cestuje na led Horácké Slavie Třebíč, která se odlepila od samého dna tabulky a v posledních sedmi zápasech získala minimálně po bodu a je dvanáctá. Papírovým favoritem utkání 18. kola první ligy je Jihlava, které patří třetí příčka, i když platí, že derby nemá dopředu favorita. „Bude to hodně těžký zápas. Je to derby, na které se každý rok těšíme. Musíme bojovat," hlásí před zápasem kapitán Dukly Tomáš Ficenc, který se těší na atmosféru na třebíčském zimáku.

Zápas začíná v sobotu 29. října v 17:30 hodin. Fan Club Dukly Jihlava na něj pořádá autobusový výjezd.

První letošní derby s Třebíčí vyznělo lépe pro Jihlavu, která v utkání pátého kola zdolala svého regionálního rivala 6:5. Nyní je na řadě odveta. Jak dopadne? „Nečeká nás nic jednoduchého, to je fakt. Třebíč má teď dobré výsledky, dokáže hrát remízové zápasy, a pak to zkouší urvat v prodloužení nebo na nájezdy. Určitě hrají dobře dozadu. Bude to urputný boj, musíme bojovat," říká Tomáš Ficenc. „Přijde hodně lidí, atmosféra bude určitě parádní," dodává třiatřicetiletý obránce.

Dukla potřebuje podle něj nutně bodovat. Patří jí sice průběžné třetí místo v tabulce, na záda jí dýchá hned trojice týmů. Navíc jihlavský tým neuhrál v pěti posledních venkovních zápasech ani bod. „Je potřeba začít sbírat body i venku, nejenom doma," ví dobře jihlavský kapitán.

Fanoušky čekají osobní prohlídky

Horácká Slavia Třebíč se rozhodla při vysočinském derby zvýšit bezpečnostní opatření. Fanoušci by tak měli na hokej vyrazit s dostatečným předstihem, protože je čekají osobní prohlídky. „Budeme hledat hlavně pyrotechniku. Na stadion se nesmí vnášet ani pet lahve a samozřejmě žádné zbraně. Návštěvní a požární řád jasně vymezuje, co na stadion může a co ne, budeme proto nekompromisní,“ prohlásil na webu Horácké Slavie hlavní pořadatel zápasu Karel Hedbávný.

Na zápase budou přítomni i uniformovaní strážníci městské policie, aby předešli případným projevům nevraživosti mezi jednotlivými tábory fanoušků.

V loňské sezoně porazila Dukla Horáckou Slavii Třebíč doma 6:1, na jejím ledě ale podlehla svému regionálnímu rivalovi 1:3. První letošní vzájemný duel na Horáckém zimním stadionu byl bohatý na góly. Celkem jich padlo jedenáct. Dukla zvítězila 6:5. Foto: Zbyněk Zápotočný

18. kolo: sobota 29. října 2011

Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Olomouc (17:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (17:00)
Piráti Chomutov - HC Most (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Berounští Medvědi (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava (17:30)

19. kolo: středa 2. listopadu 2011

HC Dukla Jihlava - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC VCES Hradec Králové - Piráti Chomutov (18:00)
HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)