Duklu čekají znovu tři zápasy v řadě doma. Jako první přijíždí Písek

01.11.2011 / Zdeněk Drla

Hokejisté A-týmu Dukly Jihlava si teď na nějakou dobu odpočinou od dlouhého cestování k venkovním zápasům. Následující tři kola budou hrát doma, kdy hostí postupně Písek, Benátky a v třetím dějství v derby Vysočiny Rebely z Havlíčkova Brodu.
V následujících třech zápasech půjde o hodně. Ve hře je devět bodů do tabulky, navíc Dukla drží jako jediný tým v celém prvoligovém pelotonu domácí neporazitelnost. Soupeři si z Horáckého zimního stadionu zatím v letošním soutěžním ročníku neodvezli ani bod...
Zápas 19. kola mezi Dukou Jihlava a IHC KOMTERM Písek začíná na HZS ve středu 2. listopadu v 17:30 hodin.

Letos doma Dukla neztratila ani bod. Uspěla ve všech osmi případech, kdy se představila před svými fanoušky. Nyní ji čeká hned trojice domácích utkání v řadě, stejně jako před necelými třemi týdny. Tehdy z duelů s Olomoucí, Berounem a Šumperkem vytěžili červenožlutí maxmální počet devíti bodů. Teď je čeká trio Písek, Benátky, Havlíčkův Brod. Povede se jim stejný kousek zopakovat? Udrží domácí neporazitelnost? "Bylo by to fajn, před domácími fanoušky se hraje parádně. Je to vlastně i díky jejich podpoře. Když fandí celý stadion, nějaké dva tisíce lidí, hned se lépe bojuje. Když ty tři následující domácí zápasy uhrajeme, bude to paráda," říká útočník Aleš Padělek, který se po měsíční absenci zaviněné zraněním vrátil v minulém zápase v Třebíči do základní sestavy týmu z krajského města Vysočiny.

S Pískem má Dukla letos zatím jedinou zkušenost. Na jeho stadionu zvítězila v 6. kole jednoznačně 4:1, hattrickem se blýskl nejzkušenější jihlavský útočník Daniel Hodek, který zaznamenal vůbec nejrychlejší branku Dukly v letošní sezoně. Skóroval už po půlminutě hry. "Perfektně se nám povedl začátek," zhodnotil tehdy střelec večera vystoupení Dukly na píseckém ledě. Stejný recept by mohl platit na tohoto soupeře i ve středu.

Písek se od začátku sezony pohybuje ve spodních patrech tabulky, aktuálně mu patří dvanáctá příčka se ziskem devatenácti bodů. V minulém kole si Jihočeši poradili s Berounskými Medvědy, které porazili doma 3:1. V předešlých kolech ale tak úspěšní nebyli. Olomoučtí Kohouti jim nadělili výprask 8:0, Hradec Králové si odvezl z Písku výhru 2:0.

Jediný jihočeský zástupce v první lize se do druhé nejvyšší domácí hokejové soutěže vrátil těsně před startem přípravného období, kdy získal licenci od Vrchlabí. Na konci minulé sezony svoji příslušnost v první lize neudržel.

19. kolo: středa 2. listopadu 2011

HC Dukla Jihlava - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC VCES Hradec Králové - Piráti Chomutov (18:00)
HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

20.kolo: sobota 5. listopadu 2011

Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové (17:30)
Piráti Chomutov - HC Olomouc (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
IHC KOMTERM Písek - SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)